REAL LIFE WHO

Ο Στέλιος Παρλιάρος στο ImpacTalk: «Άκου το ένστικτό σου και πίστεψέ το»


Έλενα Κρητικού

7 Μαΐου 2021

Παρλιάρος

Ο Στέλιος Παρλιάρος, γνωστός και ως ο «εθνικός μας ζαχαροπλάστης», διαθέτει τη μυστική συνταγή επιτυχίας πίσω από κάθε του γλυκό, αλλά και πίσω από κάθε πτυχή της ζωής του. Γνωρίζει καλά πώς να συνδυάζει την ποιότητα και τον σεβασμό προς τον πελάτη με την υπομονή και την κατανόηση κάθε παλιάς συνταγής, γεγονός που τον κατατάσσει αυτομάτως σε έναν μοναδικό δημιουργό που γνωρίζει πώς να μεταμορφώνει τη ζαχαροπλαστική σε υψηλή τέχνη.

Ιστορίες που συνδέονται με μνήμες και γεύσεις. Τέτοιες γλυκές ιστορίες μού έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που η προσοχή μου στρέφεται γύρω από την ταυτότητα και το ξεχωριστό προφίλ του Στέλιου Παρλιάρου. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη με μοναδικά βιώματα που ξεπηδούν μέχρι σήμερα, μέσα από ξεχωριστά αρώματα και πρωτότυπες συνταγές, ο Στέλιος Παρλιάρος έμαθε από νωρίς να αντιμετωπίζει τη ζαχαροπλαστική με σφαιρικότητα και ταχύτητα.

Από την πρώτη στιγμή που μυήθηκε στον μαγικό κόσμο των γλυκών, ο Στέλιος Παρλιάρος επεδίωξε και τελικά κατάφερε να κάνει μοναδικά πράγματα, αλλάζοντας την έννοια της ζαχαροπλαστικής με τον τρόπο που την γνώριζαν πολλοί μέχρι τότε. Με μια minimal αισθητική, απέδειξε πως μια εξαιρετική δημιουργία δεν χρειάζεται να φιλοξενείται σε υπερβολικά στολισμένες βιτρίνες για να ξεχωρίζει.

Η αισθητική ήταν συνώνυμο της ταυτότητάς του από την παιδική του κιόλας ηλικία, ενώ μεγάλη σημασία στην τέχνη του παίζει και το food styling. Όπως εξηγεί μάλιστα, χαρακτηριστικά, σε μια μοναδική συνέντευξη στο ImpacΤalk, ο τρόπος που στήνεται ένα πιάτο ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία και από την ίδια τη γεύση γιατί ο θαυμασμός που επικρατεί γύρω από την εικόνα του γλυκού πολλές φορές, είναι πιο σημαντικός από οτιδήποτε άλλο.

«Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία»

Όρεξη για δημιουργία, έμπνευση, ενδελεχής έρευνα και αγάπη είναι ίσως οι ιδανικές λέξεις που περιγράφουν σύμφωνα με τον Στέλιο Παρλιάρο, το αληθινό νόημα της ζαχαροπλαστικής. Από τότε που δοκίμασε να συναρμολογήσει μια τούρτα στο Χίλτον μέχρι την ημέρα που ο πατέρας του τον παρότρυνε να ανοίξει δικό του ζαχαροπλαστείο, έμαθε να πορεύεται μαζί με τις δυσκολίες και να τις ξεπερνάει με μαεστρία καθώς με οτιδήποτε καταπιάνεται μέχρι σήμερα, δίνει το 100% του εαυτού του.

Ερωτεύτηκε αυτή τη δουλειά, όπως ομολογεί, καθώς ήθελε πάντα να ξαγρυπνά, να μαθαίνει όλο και περισσότερα, να παράγει γλυκά με όρεξη και κέφι, δουλεύοντας ασταμάτητα και με αξιοζήλευτη ταχύτητα. Ο ίδιος δεν αισθάνεται μόνο ζαχαροπλάστης, καθώς δουλεύοντας σε αυτόν τον χώρο ανακάλυψε πολλές πτυχές του εαυτού του που άνοιγαν μπροστά του πάντα τον δρόμο της υψηλής δημιουργίας και της εξέλιξης.

Τελικά κάθε ζαχαροπλαστείο χρειάζεται ταυτότητα και η ζαχαροπλαστική χρειάζεται ηρεμία, πειθαρχία, αγάπη, υπομονή και εργατικότητα. Και όλες αυτές οι αρετές είναι συγκεντρωμένες στο πρόσωπο του Στέλιου Παρλιάρου και λειτουργούν ως εγγύηση σε κάθε πιάτο που παραδίδει στο κοινό του.

Μικρά μαθήματα ζωής

Όπως εξομολογείται ο ίδιος, στη ζωή δεν είναι όλα γλυκά. Χαρακτηριστικά, όπως αφηγείται, αν η ζωή του ήταν γλυκό, σίγουρα θα είχε μια γεύση γλυκιά με συνδυασμό πικρής σοκολάτας. Εκείνο που χρειάζεται πάντα στη ζωή, είναι όμως η πάλη και η μη παραίτηση όταν έρχονται οι πρώτες και οι μετέπειτα δυσκολίες.

Όπως τον ακούμε να λέει χαρακτηριστικά: «Άκου το ένστικτό σου και πίστεψέ το»! Ο Στέλιος Παρλιάρος χαρακτηρίζεται από μια ανεξάντλητη υπομονή γιατί έκανε αυτό που αγαπούσε και ακολούθησε το ένστικτό του παρά τις όποιες αντιξοότητες, ενώ διακατέχεται από μια ασύγκριτη γενναιοδωρία που θα είναι πάντα ο πιο ασφαλής οδηγός προς την επιτυχία του επαγγέλματος, αλλά και της ίδιας του της ζωής.

Δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε ως ένα από τα πρώτα πρόσωπα που μίλησαν στο ImpacTalk, τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης που αποτελεί όραμα της Τζένης Μπαλατσινού και του Κωνσταντίνου Καφίρη. Μια πλατφόρμα που δίνει βήμα σε Έλληνες ομιλητές υψηλού κύρους ανά τον κόσμο που έχουν να μας διδάξουν κάτι πολύτιμο και σπουδαίο για κάθε πτυχή της ζωής, μέσα από τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης:

«The Leaders Talk»
«The Stories Talk»
«The Experts Talk»
«The Partners Talk»

Περισσότερα για τον Στέλιο Παρλιάρο μπορείτε να μάθετε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ImpacTalk.

Το ImpacTalk, η Ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης, είναι ένας ανθρωποκεντρικός οδηγός κατανόησης της τέχνης της ζωής, της εξέλιξης και της επιτυχίας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Στο σύγχρονο περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται και καθημερινά υπερπληροφορεί, το ImpacTalk επικεντρώνεται στην ουσία της γνώσης, με κοινό παρονομαστή τον Ελληνισμό και την Ηγεσία.

Γίνε κι εσύ συνδρομητής για να γνωρίσεις καλύτερα τους ηγέτες του σήμερα και του αύριο, πατώντας εδώ.

#ImpacTalk

#BeALeader