REAL LIFE WHO

Bonnie και Clyde: Η ιστορία των κακοποιών που έζησαν έναν παράφορο έρωτα


Εύα Κονδύλη

23 Μαΐου 2021

Bonnie και Clyde: Η ιστορία των κακοποιών που έζησαν έναν παράφορο έρωτα
Στις 23 Μαΐου του 1934, η 24χρονη Bonnie Parker και ο 25χρονος Clyde Barrow, το γνωστό δίδυμο παρανόμων που έμεινε στη Ιστορία ως «Bonnie και Clyde», σκοτώνονται στη Λουιζιάνα από την αστυνομία, καθώς οδηγούν μία κλεμμένη Ford V8.

Στις 23 Μαΐου του 1934, η 24χρονη Bonnie Parker και ο 25χρονος Clyde Barrow, το γνωστό δίδυμο παρανόμων που έμεινε στη Ιστορία ως «Bonnie και Clyde», σκοτώνονται στη Λουιζιάνα από την αστυνομία, καθώς οδηγούν μία κλεμμένη Ford V8.

Πιθανώς οι πιο διάσημοι και πιο εξιδανικευμένοι εγκληματίες στην αμερικανική ιστορία, ο Bonnie Parker και η Clyde Barrow ήταν δύο νεαροί από το Τέξας των οποίων το ξεκίνημα στις αρχές της δεκαετίας του 1930, αποτύπωσε για πάντα στην εθνική συνείδηση.

Αποτελούν από τα πιο διάσημα ζευγάρια παγκοσμίως, αφού τα ονόματά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Δεν μπορείς να πεις «Bonnie», χωρίς να σκεφτείς τον «Clyde».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Τα ονόματά τους έχουν γίνει συνώνυμα με μια εικόνα της εποχής της Μεγάλης Κατάθλιψης, ενός κόσμου όπου οι γυναίκες κάπνιζαν πούρα και χρησιμοποιούσαν επώνυμα αυτόματα τουφέκια, οι άνδρες λήστευαν τράπεζες και προσπαθούσαν να το σκάσουν από την αστυνομία, και η ζωή ζούσε γρήγορα γιατί επρόκειτο να είναι τόσο σύντομη.

Φυσικά, ο μύθος είναι σπάνια κοντά στην πραγματικότητα. Η ιστορία προάγει την ιδέα ενός ρομαντικού ζευγαριού με κομψά ρούχα που έσπασε τους δεσμούς της σύμβασης και έγινε απειλή για το status quo, που δεν φοβόταν την αστυνομία και έζησε μια ζωή λαμπερής πολυτέλειας που τους ξεπερνούσε. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Η πραγματικότητα ήταν κάπως διαφορετική. Μερικές φορές ανίκανοι, συχνά απρόσεκτοι, η Bonnie και ο Clyde και η συμμορία Barrow έζησαν μια σκληρή, δυσάρεστη ζωή, γεμάτη στενές διαφυγές, ληστείες, τραυματισμούς και δολοφονίες. 

Έγιναν ένα από τα πρώτα αστέρια-κακοποιούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης αφού μερικές φωτογραφίες τους βρέθηκαν από την αστυνομία. Σύντομα η φήμη θα γίνει ξινή και η ζωή τους θα τελειώσει σε μια αιματηρή ενέδρα αστυνομίας, αλλά το δραματικό και πρόωρο τέλος τους θα προσθέσει μόνο λάμψη στον θρύλο τους.

Η γνωριμία τους και η αρχή της ιστορίας τους

Η Bonnie Elizabeth Parker, γεννημένη την 1η Οκτωβρίου του 1910 στην πόλη Ροουένα του Τέξας ήταν μια μικρόσωμη κοπέλα που το ύψος της με το ζόρι ξεπερνούσε το 1,48 μ., ενώ από πολύ μικρή ηλικία λάτρευε τις τέχνες και ήταν καλή μαθήτρια. Η άθλια οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της την ανάγκασε να παντρευτεί από την ηλικία των 16 ετών έναν άνδρα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 55 ετών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Η Bonnie αναγκάστηκε να κάνει πολλές δουλειές προκειμένου να επιβιώσει, μεταξύ των οποίων και σερβιτόρα. Τότε ήταν που γνώρισε και το άλλο της μισό, τον Clyde Chestnut Barrow, ο οποίος ήταν γεννημένος στις 24 Μαρτίου του 1909, καταγόταν από μια φτωχή αγροτική οικογένεια και του οποίου η δράση του ξεκίνησε λίγο πριν τα 17.

Όμως, δεν πρέπει να ήταν και τόσο καλός σε αυτό, αφού από την πρώτη ληστεία δεν κατάφερε να γλιτώσει την σύλληψη και έτσι πέρασε έξι χρόνια στη φυλακή, όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ψυχολογικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Η γνωριμία τους ήταν μοιραία. Συναντήθηκαν στο σπίτι μιας φίλης της Bonnie και οι ματιές τους διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά, ενώ εκείνη έφτιαχνε στην κουζίνα μια ζεστή σοκολάτα. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και αμοιβαίος, γεγονός που έκανε την νεαρή Bonnie να τον ακολουθήσει στην παρανομία, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Τα χρόνια της δράσης τους

Οι δυο τους έδρασαν για περίπου τέσσερα χρόνια, αναστατώνοντας τον Νότο, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και φτώχειας. Αντίθετα με το πώς παρουσιάζεται η ιστορία τους, ζούσαν μια μάλλον μίζερη ζωή, δεν είχαν σταθερή βάση και πλένονταν στα ρυάκια, ενώ ποτέ δεν είχαν πολλά χρήματα και συχνά ήταν αναγκασμένοι να ληστεύουν βενζινάδικα και μικρά μαγαζιά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Τον Απρίλιο του 1933 ήταν μια σημαντική στιγμή για την εξέλιξη του θρύλου τους, όταν πέντε αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ένα γκαράζ στο Μιζούρι και μέσα σε δευτερόλεπτα, τα μέλη της συμμορίας Barrow εξαπέλυσαν πυροβολισμούς σκοτώνοντας  δύο αστυνομικούς.

Τελικά κατάφεραν να διαφύγουν, αφήνοντας όμως πίσω τους ένα φωτογραφικό φιλμ. Την επόμενη μέρα, η πόζα της Bonnie με το πούρο στο χέρι, κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα της εποχής. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, δεν κάπνιζε, αλλά οι φωτογραφίες  αυτές είχαν τραβηχτεί για πλάκα, αφού κορόιδευε την στερεοτυπική εικόνα των gangster.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο παράνομο ζευγάρι κι ακόμη περισσότερο όταν η Bonnie άρχισε να στέλνει ρομαντικά ποιήματα στις εφημερίδες, ενισχύοντας έτσι τον μύθο τους. 

Το τραγικό τέλος τους

Ένα απ’ τα πιο γνωστά ποιήματα της Bonnie είναι αυτό στο οποίο αφηγείται ολόκληρη την ιστορία τους και στο οποίο έκανε μια πρόβλεψη για το τραγικό τέλος τους:

«Κάποια μέρα θα πέσουν μαζί και θα ταφούν πλάι-πλάι. Για κάποιους θα είναι πένθος, για το νόμο ανακούφιση. Αλλά θα είναι ο θάνατος της Bonnie και του Clyde».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WDH (@wdhuk.wdh)

Έτσι και έγινε! Στις 23 Μαιου του 1934, η αστυνομία στήνει μια φονική ενέδρα και τους περιμένει να εμφανιστούν. Όταν τελικά εμφανίστηκαν, πριν καν προλάβουν να βγουν απ’ το αμάξι τους, οι σφαίρες ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή, «γαζώνοντας» τα δυο σώματα. Κάπως έτσι γράφτηκε το τέλος τους. Μαζί στη ζωή, μαζί στο έγκλημα, μαζί και στο θάνατο.

Η εκτέλεσή τους ήταν ένας θρίαμβος για την αστυνομία, που απαλλάχθηκε μεν από την φυσική τους παρουσία, όχι όμως και από τον θρύλο τους. Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που δεν ήθελαν την σύλληψή  τους, γιατί αρκετοί από τους ομήρους τους διαβεβαίωναν πως η συμπεριφορά των ληστών απέναντί τους ήταν άψογη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bonnieandclydeposts

Ενώ η μακροζωία της ιστορίας των Bonnie και Clyde μπορεί να είναι περισσότερο απόδειξη της δύναμης του μύθου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρά των πραγματικών χαρακτηριστικών του ζευγαριού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιστορία τους συνεχίζει να συναρπάζει όλο τον κόσμο, τους συγγραφείς, μουσικούς, εικαστικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Wikipedia

Δείτε ακόμη: Xueli Abbing: Το μοντέλο με αλμπινισμό που από το ορφανοτροφείο βρέθηκε στις σελίδες της Vogue 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr