REAL LIFE WHO

Desi Perkins: Η beauty guru που θέλει να αναδείξει την «αληθινή» όψη της ομορφιάς


Εύα Κονδύλη

8 Ιουνίου 2021

Desi Perkins: Η beauty guru που θέλει να αναδείξει την «αληθινή» όψη της ομορφιάς
Η Desi Perkins είναι γνωστή στον διαδικτυακό χώρο και ειδικά στο YouTube, όπου έχει χτίσει την καριέρα της, ανεβάζοντας βίντεο με συμβουλές μακιγιάζ και δημιουργία make up look.

Η Desi Perkins είναι γνωστή στον διαδικτυακό χώρο και ειδικά στο YouTube, όπου έχει χτίσει την καριέρα της, ανεβάζοντας βίντεο με συμβουλές μακιγιάζ και δημιουργία make up look. Υπήρξε ίσως από τις πρώτες Influencers, τότε που ο όρος σήμαινε ακριβώς αυτό: Ένας άνθρωπος που ασκεί επιρροή πάνω σε κάτι! 

Η Desi εξακολουθεί να το κάνει αυτό με επιτυχία. Εξακολουθεί να επηρεάζει τις γυναίκες και τα μικρά κορίτσια που είναι συνδρομητές στο κανάλι της, όχι μόνο μαθαίνοντας τους μερικά «tips και tricks» για τη σωστή γραμμή του eyeliner, αλλά χρησιμοποιώντας τη φωνή της για να αναφερθεί σε ευαίσθητα θέματα, όπως την αυτοεκτίμηση, το body positivity, αλλά και στις προσωπικές εμπειρίες της για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης, τις αποβολές, την εξωσωματική γονιμοποίηση και τελικά, την υπομονή, την επιμονή και την ευτυχία που έρχεται μετά από αυτά.

Σε συνέντευξή της στο The Cut, μίλησε για την καριέρα της, για τον ρόλο της ομορφιάς στη ζωή μας και το πώς αυτή έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας.

«Ανέβασα ένα βίντεο σχετικά με την κάλυψη της ακμής μου και κέρδισα τόση ενδυνάμωση από αυτό το βίντεο επειδή ήμουν τόσο ανασφαλής για αυτό. Έλαβα τόσα πολλά σχόλια από το κοινό και κατάλαβα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να βρουν ομοιότητες με τον εαυτό τους μέσα από αυτό», λέει.

«Ήταν πραγματικά εκείνη η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Πολλά πράγματα που βλέπουμε στο διαδίκτυο είναι τόσο τέλεια, αλλά οι άνθρωποι θέλουν να δουν ατέλειες, επειδή δεν θέλουν να αισθάνονται μόνοι».

Έχοντας πάνω από 3 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και πλέον την δική της σειρά περιποίησης προσώπου, Dezi Skin, η ίδια θέλει να δείξει ότι όλοι έχουμε τις ατέλειές μας, όπως και η ίδια η ζωή!

Στην ερώτηση για το αν θεωρεί την ομορφιά ως έναν τρόπο αυτό-φροντίδας, η απάντησή της ήταν «100 τοις εκατό». «Πιστεύω επίσης ότι εξαρτάται από το πώς βλέπεις την ομορφιά. Για μένα προσωπικά, όταν αφιερώνω χρόνο για να κάνω κάτι για τον εαυτό μου, με βοηθά διανοητικά. Είτε πρόκειται για φροντίδα του δέρματος, είτε για το μακιγιάζ μου, είναι κάτι που με κάνει να νιώθω σαν να βάζω τον εαυτό μου πρώτο και πιστεύω ότι είναι σίγουρα σημαντικό», είπε η Desi.

Η πανδημία, λέει, της έδειξε τι έχει πραγματικά σημασία και πως ο κόσμος έχει γεμίσει από «επιφανειακή ομορφιά»: «Νομίζω ότι μου έδειξε ότι υπάρχει τόσο πλαστική ομορφιά. Μόλις αφαιρέσεις όλη τη λάμψη και το glam, θα καταλάβεις τι είναι πραγματικά σημαντικό. Το να μην πηγαίνω σε εκδηλώσεις, να μην ετοιμάζομαι, με έκανε να επικεντρωθώ περισσότερο στον εαυτό μου εσωτερικά - στο διαλογισμό και σε τέτοια πράγματα, αντί να κάνω αυτά τα φανταχτερά, τρελά looks που έκανα σχεδόν κάθε μέρα πριν από αυτό».

Οι έξοδοί της θα είναι πλέον διαφορετικές. Παλαιότερα έδινε μεγάλη σημασία σε αυτό που θα φορέσει και στις φωτογραφίες που θα έβγαζε, όμως τώρα νιώθει πως θα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, μια πιο «αληθινή», όπου απολαμβάνεις πραγματικά τη συντροφιά του άλλου και δημιουργείς αναμνήσεις.

Όσο για το πώς επηρέασε η πανδημία τον χώρο της ομορφιάς; Σύμφωνα με την Desi, έγινε πιο «περιεκτική»! 

«Θα ήθελα να δω πράγματα που είναι πιο αληθινά και ξέρω ότι είναι τόσο δύσκολο, γιατί πρέπει να υπάρξει μια ολόκληρη κοινωνική αλλαγή για να συμβεί αυτό», είπε. «Περιμένουμε τα πάντα να φαίνονται τέλεια, παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν είναι πραγματικά. Είναι σχεδόν σαν να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα πάντα τόσο τέλεια που δεν συνειδητοποιούμε καν ότι η πραγματικότητα δεν είναι έτσι».

Τέλος, αναφέρθηκε επίσης στο «παράπονο» σχετικά με την καριέρα της και πώς την κατανοούν οι άνθρωποι γύρω της, και πως είναι πιο δύσκολη και περίπλοκη απ' ότι φαίνεται.

«Εύχομαι οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η καριέρα που έχω, είναι κάτι περισσότερο από το να βάζεις μακιγιάζ μπροστά από την κάμερα», είπε.

«Φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε τόσο πιεσμένοι με τον χρόνο. Όταν ξεκίνησα, ήμουν ο δικός μου cameraman, ο δικός μου συντάκτης, ο δικός μου καλλιτέχνης μακιγιάζ, ο δικός μου παραγωγός, ο δικός μου διευθυντής και ο δικός μου βοηθός. 

«Δεν με βοήθησε κανένας, είναι πολλή δουλειά και μου αρέσει να την κάνω, αλλά εύχομαι οι άνθρωποι να μην το υποτιμούσαν τόσο».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram 

Δείτε ακόμη: Xueli Abbing: Το μοντέλο με αλμπινισμό που από το ορφανοτροφείο βρέθηκε στις σελίδες της Vogue 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr