REAL LIFE WHO

Σαν σήμερα, δολοφονείται ο Gianni Versace στα σκαλοπάτια της κατοικίας του στο Miami


15 Ιουλίου 2021

Σαν σήμερα, δολοφονείται ο Gianni Versace στα σκαλοπάτια της κατοικίας του στο Miami

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τζιάνι Βερσάτσε, έπεφτε νεκρός ένα πρωινό, σαν σήμερα 15 Ιουλίου του 1997, στην έπαυλή του στο Μαϊάμι από τις σφαίρες αδίστακτου δολοφόνου. 

15 Ιουλίου στο κοσμοπολίτικο South Beach, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε.

Πριν από 24 χρόνια, το South Beach ήταν κοσμοπολίτικη παραλιακή λουτρόπολη, που οι ήχοι από τις ντίσκο ακούγονταν μέχρι την Κούβα... Η ηδονή πλανιόταν στους δρόμους και τις θάλασσες... Μέσα σε απαστράπτουσες λευκές Άστον Μάρτιν και κόκκινες Λαμπορκίνι περιφέρονταν διάσημα μοντέλα, μουσικοί, ηθοποιοί και κάθε είδους τύποι - μποέμ αναγνωρίσιμοι και μη. Και ένα σήμα ήταν το «κατατεθέν» της περιοχής: Το «G»! 

Ανάμεσα σ’ αυτόν τον αδίστακτο κόσμο της τρυφηλότητας του πανηδονισμού, υπήρχαν φιλόδοξοι επιχειρηματίες που έλαμπαν, κι ανάμεσα σ’ αυτούς ο «ανεπίσημος δήμαρχος» του South Beach: ο σχεδιαστής Gianni Versace!

Το ζεστό και υγρό πρωινό της 15ης Ιουλίου του 1997, ο 50χρονος Ιταλός ιδρυτής της λαμπερής αυτοκρατορίας της μόδας μίλησε με το «Μιλάνο», εργάστηκε στο γραφείο και έφυγε από το «παλάτι» του για το «News Café», μόλις τρία τετράγωνα πιο κάτω από την επιβλητική κατοικία του. Τακτικός θαμώνας, ο Βερσάτσε, πήρε έναν καφέ, μίλησε με τους υπαλλήλους, αγόρασε περιοδικά μόδας και γύρισε γρήγορα στην «Casa Casuarina», το ανάκτορό του. Ανέβηκε τα μαρμάρινα σκαλοπάτια κι έκανε να βάλει το κλειδί στην πόρτα. Εκείνη τη στιγμή, ένας μελαχρινός άντρας που φορούσε βερμούδα, γκρι φανελάκι, ροζ καπέλο του μπέιζμπολ και είχε στην πλάτη ένα σακίδιο άρχισε να ανεβαίνει τα ίδια μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Ο Άντριου Κούναναν έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον Τζιάνι Βερσάτσε, δύο φορές και έφυγε ατάραχος. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.