REAL LIFE WHO

Τόλης Βοσκόπουλος: Σίγησε η φωνή που αγάπησε τις γυναίκες όσο κανείς


The Jennettes

19 Ιουλίου 2021

Τόλης Βοσκόπουλος: Σίγησε η φωνή που αγάπησε τις γυναίκες όσο κανείς

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 79, σκορπώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο. Μία από τις μεγαλύτερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού έσβησε μια για πάντα λίγο πριν τα γενέθλιά του στις 26 Ιουλίου. 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος θα ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια που άφησε στο κοινό, το οποίο θα τα σιγοψιθυρίζει σε κάθε δυνατή προσωπική στιγμή και κάθε φορά που θέλει να βγάλει το πιο έντονο συναίσθημα. Ο μεγάλος τραγουδιστής γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1940 και έκανε μια μεγάλη καριέρα στο τραγούδι το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο τραγουδιστής που χαρακτηρίστηκε ως «η Φωνή», «Πρίγκιπας», «άρχοντας», «ο δικός μας Φρανκ Σινάτρα», ήταν ένας από τους λίγους τραγουδιστές που αφιέρωναν όλη τους την ψυχή μέσα σε λίγους στίχους. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ξεχώρισε γρήγορα, όχι μόνο για τη φωνή αλλά και για το στιλ της ερμηνείας που καθιέρωσε.

Ο τρόπος που έλεγε ένα τραγούδι, ήταν μοναδικός καθώς είχε τη δύναμη να το μεταμορφώνει, να δημιουργεί εικόνες πίσω από κάθε νότα και όλοι θα θυμούνται πως μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα- Βήμα του μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα, τραγούδι που σηματοδότησε την αρχή μιας ολόκληρης μουσικής εποχής για τον ίδιο. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

Οι 30.000 πωλήσεις ενός «ανεπανάληπτου ερμηνευτή»

Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την Άγωνία τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή. Ο αγαπημένος «Τόλης» του κοινού υπήρξε στην κορυφή του ελληνικού τραγουδιού για πολλές δεκαετίες ενώ θεωρήθηκε ένας ανεπανάληπτος ερμηνευτής.

jenny.gr

Η χαρακτηριστική του εμφάνιση στην πίστα με τα λευκά του κοστούμια και όλη εκείνη την ένταση με την οποία κρατούσε το μικρόφωνο για να ερμηνεύσει, θα κάνουν για πάντα ξεχωριστή την ύπαρξή του και ανεξίτηλο το στίγμα που άφησε στη μουσική σκηνή.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε το χάρισμα μέσα από κάθε του τραγούδι να κάνει μια «βαθιά, προσωπική εξομολόγηση» στην κάθε γυναίκα που τον άκουγε. Ήταν σαν να απευθύνεται ξεχωριστά σε εκείνη, βάζοντας μέσα σε κάθε συλλαβή ένα ιδιαίτερο και φλογερό ηχόχρωμα. Η φωνή του λειτουργούσε σαν κατάθεση ψυχής και κάθε τραγούδι σαν ένα είδος ερωτικής εξομολόγησης. 

Η αγάπη του για το γυναικείο φύλο, τον έκανε αγαπημένο των γυναικών

Ο Βοσκόπουλος ήταν το δωδέκατο παιδί μετά από 11 αδερφές και μεγάλωσε στην Κοκκινιά. Έμαθε από μικρός να σέβεται το γυναικείο φύλο, αποκτώντας φανατικές θαυμάστριες. Η αγάπη του αυτή αποτυπωνόταν εξαιρετικά πίσω από το μικρόφωνο αφού μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον γεμάτο από γυναίκες. Σε όλη του τη ζωή, παρέμεινε ο αγαπημένος των θηλυκών όντων και τα θηλυκά όντα τα πιο εκπληκτικά πλάσματα για τον ίδιο. 

Οι γυναίκες της ζωής του ήταν πολλές, καθεμία είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, όπως ισχυριζόταν σε πολλές συνεντεύξεις του ο ίδιος. Ήθελε να έχουν βασιλική θέση στη ζωή του και κατάφερνε να το πετυχαίνει, δείχνοντάς τους πολλή στοργή και αγάπη. Ο αγαπημένος των γυναικών θα παντρευτεί την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού, θα ζήσει μια θυελλώδη σχέση με τη Ζωή Λάσκαρη, αλλά αμέσως μετά, θα παντρευτεί τη Μαρινέλλα.

Πολλές σχέσεις, αμέτρητοι έρωτες και πολλές αιθέριες υπάρξεις πρωτοστάτησαν στη ζωή του. Άλλος ένας γάμος στη ζωή του ήρθε με τη Τζούλια Παπαδημητρίου. Τέλος η τελευταία γυναίκα, η «μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή» για εκείνον, ήταν η Άντζελα Γκερέκου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν από κοινό τους φίλο, στο μέρος που εκείνος που τραγούδησε. Ο έρωτας αλλά και ο γάμος ήταν κεραυνοβόλος.

400+ τραγούδια- ορόσημα μιας ασύγκριτης μουσικής διαδρομής

Πάνω από 400 τραγούδια, μεταξύ των οποίων, τα: «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πανωθε μου», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», , «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή», θα μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας, ακόμη και στη μνήμη όσων δεν τον λάτρεψαν όπως οι υπόλοιποι.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε φανατικούς οπαδούς και εχθρούς, ίσως γι΄αυτό η προσωπικότητά του είχε τόσο ενδιαφέρον. Ολόκληρη η ζωή του βρίσκεται καταχωρημένη σε δίσκους και άσματα που απογείωσαν την καριέρα του και τον έκαναν εκείνον τον τραγουδιστή που θα είναι «ανεπανάληπτος» στις ψυχές πολλών.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Τόλης Βοσκόπουλος/Tolis Voskopoulos facebook