REAL LIFE WHO

Εικόνες από τη ζωή στο Αφγανιστάν των 70s μας υπενθυμίζουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο


Εύα Κονδύλη

17 Αυγούστου 2021

Εικόνες από τη ζωή στο Αφγανιστάν των 70s μας υπενθυμίζουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο
Η ζωή των κατοίκων του Αφγανιστάν τη δεκαετία του '70 ήταν πολύ διαφορετική. Και όπως τότε χάθηκαν όλα σε μια μέρα, έτσι και τώρα οι Αφγανοί είδαν τη ζωή τους να αλλάζει απότομα, στέλνοντας είκοσι χρόνια προσπάθειας βελτίωσης στα σκουπίδια. 

Τι εικόνα έχει η ελευθερία; Το να περπατάς στον δρόμο έχοντας τη δυνατότητα να πράττεις, να φοράς και να λες ό,τι θες; 

Τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία όλα όσα γίνονται στο Αφγανιστάν μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν, μια κατάσταση που ταλαιπωρεί την χώρα και τους κατοίκους της για πάνω από δύο δεκαετίες. 

Και ενώ μπορεί να έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για τη χώρα και την κουλτούρα τους, δεν ήταν πάντα έτσι. Οι γυναίκες δεν ήταν πάντα «αόρατες» και καταπιεσμένες, ενώ κάποτε κυκλοφορούσαν στους δρόμους με μίνι φούστες και με τα όμορφα πρόσωπά τους ακάλυπτα, φωτεινά και χαμογελαστά.

Κάποτε είχαν την ελευθερία να ονειρευτούν, να σπουδάσουν, να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία στον κινηματογράφο και να ζουν σε μια χώρα που αποτελούσε έναν εξωτικό προορισμό της παγκόσμιας ελίτ.

Η ζωή των κατοίκων του Αφγανιστάν στα 70s ήταν πολύ διαφορετική. Και όπως τότε χάθηκαν όλα σε μια μέρα, έτσι και τώρα οι Αφγανοί είδαν την ζωή τους να αλλάζει απότομα, στέλνοντας είκοσι χρόνια προσπάθειας βελτίωσης στα σκουπίδια. 

Πηγή cover: Pinterest

Δείτε ακόμη: Γυναίκες με καρκίνο του μαστού «μεταμορφώνονται» σε θεές με στόχο την αυτο-αγάπη 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr