REAL LIFE WHO

Naomi Osaka: Η superhero του αθλητισμού έβαλε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους


Στεφανία Παπαδημητρίου

25 Αυγούστου 2021

Naomi Osaka: Η superhero του αθλητισμού έβαλε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους

H Naomi Osaka ταράζει την ηρεμία του αθλητισμού. 

Αποφασίζοντας να θέσει την ψυχική της υγεία σε προτεραιότητα, να μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και να πάει κόντρα στο status quo, βρήκε πολλούς απέναντί της. Τίτλοι άρθρων την αποκαλούσαν diva, το γαλλικό Open της επέβαλε πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων, επικεφαλής των Grand Slam την απείλησαν πως αν δε δώσει τις απαραίτητες συνεντεύξεις, θα υποστεί κυρώσεις. Εκείνη, όμως, δεν πτοήθηκε. 

Κύμα στήριξης σηκώθηκε, με θαυμαστές, δημοσιογράφους, αθλητές και χορηγούς – ανάμεσά τους η Nike – να στέκονται στο πλευρό της και να την επαινούν για τις επιλογές της.

Τώρα, μιλώντας στο Women’s Health, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Όταν, μεγαλώνοντας, σου βάζουν την ταμπέλα της ήσυχης, σε βάζουν σε κουτάκια και σε ωθούν στο περιθώριο, όταν το μόνο που θέλεις είναι να γίνεις ένα με το πλήθος», είπε. «Τώρα, όμως, προσπαθώ να το αγκαλιάσω αυτό και να το κάνω δικό μου».

Ποτέ της δεν ήθελε να γίνει celebrity, ούτε να μάθει να μιλά σε δημοσιογράφους. «Επειδή δεν ήθελα να αλλάξω την προσωπικότητά μου για να δώσω απαντήσεις που δε βγάζουν τον εαυτό μου. Ναι, κάποιοι θεωρούν πως η προσωπικότητά μου διαφέρει, όπως και τη μικτή καταγωγή μου, αλλά θεωρώ πως αυτά με κάνουν μοναδική», είπε. Πράγματι, γεννημένη στην Ιαπωνία από Γιαπωνέζα μητέρα και Αϊτινό πατέρα, μετανάστρια στις ΗΠΑ από τα 3 της χρόνια, η Osaka είχε ξεχωριστή ιστορία.

Βλέποντας τους γονείς της να δουλεύουν σε πολλές θέσεις προκειμένου να μην της στερήσουν τίποτα, έμαθε να εργάζεται σκληρά και να δίνει τον καλύτερο εαυτό της σε ό, τι κάνει. Ο αθλητισμός τη δίδαξε την πειθαρχία, η οικογένειά της την επιμονή και η Naomi, με το πείσμα της, «έσφιγγε τα δόντια» και αντιμετώπιζε κάθε δυσκολία. 

Προκειμένου να διαχειριστεί το άγχος της, με το που φτάνει στο γήπεδο, φοράει τα ακουστικά της. «Η μουσική με ηρεμεί, σβήνει το θόρυβο που δε θα βοηθήσει το παιχνίδι μου», είπε. Με τα τραγούδια της Beyoncé και της Rihanna, τονώνει τη διάθεσή της και βγαίνει στον αγώνα. 

Εκτός από την πλευρά που όλοι γνωρίζουμε, κρύβει και την πιο δημιουργική της εκδοχή. Μικρή, ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Το έχει καταφέρει, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τώρα σχεδιάζει τα δικά της προϊόντα για brands όπως η Nike και η Louis Vuitton. «Είναι σουρεαλιστικό», εκμυστηρεύτηκε.

Πρόσφατα, άρχισε να ασχολείται και με τις επιχειρήσεις. Έγινε CEO της Kinlò, της οποίας είναι η συνιδρύτρια.

Η Naomi Osaka είναι ασταμάτητη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να θαυμάσουμε το ταξίδι της.

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

jenny.gr