REAL LIFE WHO

Eiko Flowers: Η Δέσποινα Ισοπούλου στέλνει στην πόρτα σου ανθισμένα έργα τέχνης


Έλενα Κρητικού

3 Οκτωβρίου 2021

Eiko Flowers: Η Δέσποινα Ισοπούλου στέλνει στην πόρτα σου ανθισμένα έργα τέχνης
Συντάκτρια μόδας, στυλίστρια, ιδρύτρια του αγαπημένου You Strike My Fancy. Η Δέσποινα Ισοπούλου δηλώνει τυχερή που κατάφερε να εκπληρώσει δύο μεγάλα της όνειρα, και μάλιστα το ένα μέσα στην καραντίνα. Το πρώτο ήταν να εργαστεί στον χώρο της μόδας. Το δεύτερο, να ασχοληθεί με την ανθοδετική και φαίνεται πως το κατάφερε με την ίδια επιτυχία εάν κρίνουμε από τη μοναδική ταυτότητα του Eikō Flower Studio, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας. 

Συντάκτρια μόδας, στυλίστρια, ιδρύτρια του αγαπημένου You Strike My Fancy. Η Δέσποινα Ισοπούλου δηλώνει τυχερή που εκπλήρωσε δύο μεγάλα της όνειρα, και μάλιστα το ένα μέσα στην καραντίνα. Το πιο πρόσφατο έγινε brand και φέρνει τα λουλούδια σπίτι σας ή τα μετατρέπει σε εντυπωσιακές ανθοδέσμες για ειδικές περιστάσεις. 

Όταν επικοινώνησα με τη Δέσποινα για να της πάρω συνέντευξη, μου είπε λίγο αγχωμένη, πως θα έπρεπε να ξαναμιλήσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί είχε πολλούς στολισμούς.

Παρακολουθώντας τη δουλειά της καιρό, δεν μου έκανε εντύπωση. Τα stories του Eikō Flower Studio εκείνες τις ημέρες ήταν η απόδειξη ότι ετοίμαζε κάτι εξαιρετικό. Κάθε ινσταγκραμική ιστορία που ανέβαζε, φιλοξενούσε απέραντες εκτάσεις από λουλούδια , ψαλίδια και περιτυλίγματα και αναρωτιέμαι ακόμη εάν δίπλα από το «ολάνθιστο» χάος στο γραφείο της, υπήρχε χώρος για εκείνη. 

jenny.gr

Η Δέσποινα επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει τις πιθανότητες αποτυχίας να είναι μηδενικές, όταν το πάθος μας στη ζωή γίνεται το επάγγελμά μας. Το όνειρο να ομορφαίνει σπίτια και χώρους με ολάνθιστα μπουκέτα- γλυπτά και εντυπωσιακές ανθοδέσμες, ζούσε πάντα μέσα της ως κάτι που εξελισσόταν σταδιακά σε ένα επιτυχημένο εργασιακό μέλλον.

Στην τυπική ερώτηση: «Τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;», δηλώνει πως ήξερε πάντα την απάντηση και υποθέτει πως πριν λίγους μήνες, απλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει ένα ακόμη όνειρό της πραγματικότητα. Το πρώτο ήταν να εργαστεί στον χώρο της μόδας, και το πέτυχε. Το δεύτερο ήταν να ασχοληθεί με την ανθοδετική και φαίνεται πως τα κατάφερε με την ίδια επιτυχία εάν κρίνουμε από τη μοναδική ταυτότητα του Eiko, που κατάφερε να ξεχωρίσει ως μια ελπιδοφόρα επιχειρηματική προσπάθεια υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.

jenny.gr

Εάν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που την κάνει καθημερινά επιτυχημένη στη δουλειά της, δεν είναι άλλο από «τις υφές, τα χρώματα, την κίνηση των λουλουδιών» που την εμπνέουν για να δημιουργεί μικρούς πράσινους παραδείσους. Όπως δηλώνει, σκοπός της είναι να αναδεικνύει κάθε λουλούδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια ματιά στις πλούσιες ανθοδέσμες της το αποδεικνύει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

jenny.gr

Eiko Flowers. Γιατί επέλεξες να βαφτίσεις έτσι το νέο σου εγχείρημα και πότε το ξεκίνησες; 

Είναι μια μικρή, εύηχη λέξη που στα ιαπωνικά σημαίνει "glorious". Τι καταλληλότερο επίθετο για τα υπέροχα λουλούδια που μας χαρίζει η φύση. Η απόφαση πάρθηκε τον Μάρτιο που μας πέρασε και η ιδέα μπήκε σε άμεση εφαρμογή.

Θυμάσαι το διάστημα που άρχισες να δέχεσαι τις πρώτες παραγγελίες; Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα; Πώς θα περιέγραφες την όλη προετοιμασία μέχρι την πρώτη παράδοση;

Το πρώτο διάστημα ήταν συγκινητικό το πόσο με στήριξαν οι φίλοι μου, και συναισθηματικά αλλά και πρακτικά, ο καθένας με τον τρόπο του. Και οι πρώτες μου παραγγελίες ήταν φυσικά από εκείνους. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν -και ακόμη αισθάνομαι το ίδιο- απελευθερωμένη και αγνά ευτυχισμένη.

jenny.gr

Ποια είναι τα αγαπημένα σου λουλούδια; Ο κόσμος δείχνει προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένα άνθη;

Υπάρχουν πραγματικά ελάχιστα λουλούδια στα οποία δεν έχω αδυναμία. Τρελαίνομαι με τα φρύγανα της ελληνικής υπαίθρου, τα αγριολούλουδα αλλά και για κλαδιά με καρπούς, όπως είναι για παράδειγμα αυτή την εποχή της καστανιάς, γεμάτα άγουρα κάστανα. Ο κόσμος αγαπά σταθερά αυτά που γνωρίζει παραδοσιακά, αλλά παρατηρώ ότι αναπτύσσει περιέργεια και ενδιαφέρον για τα πιο ασυνήθιστα που ενσωματώνω στις συνθέσεις μου και συχνά με ρωτά ή τα ζητά. 

jenny.gr

Ποια είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έχεις δεχτεί ποτέ;

Οι γάμοι: Απολαμβάνω πραγματικά τόσο τον σχεδιασμό από κοινού με το ζευγάρι για το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και το design για την μεγάλη ημέρα. 

jenny.gr

Εάν η Ελλάδα ήταν λουλούδι, ποιο θα ήταν κατά τη γνώμη σου και με τι χαρακτηριστικά;

Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ το γιασεμί: μικρό, ανθεκτικό και μυροβόλο. 

Χρησιμοποιώντας τη λέξη «ανθεκτικό», το μυαλό μου πήγε στον κόσμο και τον τρόπο που βιώνει ο ίδιος την πανδημία. Γιατί στο τέλος, όπως επισημαίνουν και οι ψυχολόγοι, μαζί με τις συνέπειες, θα δούμε και την ανθεκτικότητα. Αλήθεια, ποιες αλλαγές βίωσε η ίδια προσωπικά και ποια μαθήματα πιστεύει ότι πήραμε όλοι μας;

jenny.gr

Όπως περιγράφει:

«Προσωπικά δυσκολεύτηκα τρομερά στην καραντίνα. Καταπιέστηκα πολύ -όπως οι περισσότεροι. Νομίζω ότι αν είναι να μείνει κάτι, μια αλλαγή νοοτροπίας ας πούμε, αυτό είναι η στροφή στο slow living. Τι καταναλώνεις, πως ψυχαγωγείσαι, τι έχει πραγματικά σημασία, πώς συμβιώνεις με το φυσικό περιβάλλον. Να φέρουμε στο επίκεντρο την ποιότητα ζωής».

Η ποιότητα της δικής της ζωής βρίσκεται στον πιο χρωματιστό κόσμο και τα όνειρά της για το μέλλον είναι το ίδιο πολλά με σήμερα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ανυπομονεί να δει τι θα πρωτοπρολάβει» κι εμείς δεν χορταίνουμε να τοποθετούμε στο βάζο μας, λουλούδια που πολύ προσεκτικά έχει επιλέξει για εμάς!

jenny.gr

Το eiko flowers κάθε εβδομάδα φέρνει στον χώρο σας στην Αθήνα ένα διαφορετικό μπουκέτο, γεμάτο χρώμα, από λουλούδια της εποχής και με την χαρακτηριστική αισθητική και φυσικότητα των συνθέσεων του με τις εξής δύο συνδρομές:

jenny.gr

Το μπουκέτο της εβδομάδας έρχεται σπίτι σας αλλά υπάρχουν και πακέτα συνδρομών. Το πακέτο 2 συνθέσεων τον μήνα, μία κάθε 15 ημέρες και το πακέτο 4 συνθέσεων τον μήνα, μία κάθε εβδομάδα.*

Φυσικά λειτουργούν και custom πακέτα για τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, όπως για παράδειγμα τα καταστήματα ή γραφεία. 

* Συνδρομή eikō 2 συνθέσεων τον μήνα, 59 ευρώ, συνδρομή eikō 4 συνθέσεων τον μήνα, 98 ευρώ