Ισότητα; Η Nathalie Stutzmann γίνεται η μοναδική γυναίκα επικεφαλής αμερικανικής Συμφωνικής Ορχήστρας

The Jennettes
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
Nathalie Stutzmann

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Atlanta ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η Nathalie Stutzmann αναλαμβάνει τη μουσική της διεύθυνση. Κι αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο. Μας θυμίζει, ωστόσο, πόσο πραγματικά απέχουμε από την ισότητα των φύλων.

Η 56χρονη συνθέτης από τη Γαλλία θα είναι η μοναδική γυναίκα επικεφαλής αμερικανικής ορχήστρας από του χρόνου, όταν θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Θα γίνει, έτσι, η δεύτερη στην ιστορία που θα βρεθεί σε αυτήν τη θέση, ακολουθώντας τη Marin Alsop που διηύθυνε την Ορχήστρα της Βαλτιμόρης για 14 χρόνια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The New York Times (@nytimes)

Η ίδια, ελπίζει πως θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής, στην οποία περισσότερες γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ηγηθούν. «Δεν προσδοκώ έναν κόσμο που θα κυριαρχούν οι γυναίκες», είπε. «Αυτό που θέλω είναι η ισότητα – ότι μία μέρα δε θα θεωρούμαστε μειονότητα, αλλά απλώς μουσικοί, συνθέτες και μαέστροι».

Η Nathalie Stutzmann έχει δει το ταλέντο της να αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από τα έργα των Mahler, Handel and Bach. Η καριέρα της στη σύνθεση μετρά μόλις μία δεκαετία, σύμφωνα με τους New York Times.

Δείτε ακόμη: Εκεί που η φυλετική ισότητα είναι δεδομένη