REAL LIFE WHO

Revenge dressing: Aν σκέφτεστε την εκδίκηση, αυτές οι γυναίκες έχουν τον καλύτερο τρόπο


22 Νοεμβρίου 2021

Revenge dressing: Aν σκέφτεστε την εκδίκηση, αυτές οι γυναίκες έχουν τον καλύτερο τρόπο
Revenge dressing: Aν σκεφτόσασταν να πάρετε από κάποιον εκδίκηση αυτές οι γυναίκες έχουν τον μόνο καλό τρόπο

Όταν πρόκειται για μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της μόδας, από εκείνες που έχουν χαρακτεί για πάντα στην μνήμη μας είναι δύσκολο σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσει κάποια το look της πριγκίπισσας Diana με το θρυλικό πλέον «revenge dress».

Το μαύρο, off shoulder φόρεμα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Christina Stambolian που φόρεσε η Lady D στο πάρτι της Serpentine Gallery το 1994, έχει την δική του συναρπαστική ιστορία. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επρόκειτο να φορέσει ένα άλλο φόρεμα, ραμμένο από τον οίκο Valentino, ενώ  σκεφτόταν να μην παρευρεθεί καν στο πάρτι. Στη συνέχεια, όμως, προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που περιέγραφε λεπτομερώς την απιστία του συζύγου της. Η Diana, αισθάνθηκε όπως θα αισθανόταν ο καθένας: απογοήτευση, θλίψη, προδοσία, άδικο. Και είναι αλήθεια πως σε τέτοιες στιγμές στην ζωή μας έχουμε όλοι την ανάγκη να αποδείξουμε κατα κάποιο τρόπο την αξία μας, δείχνοντας στον άλλο/η τι έχασε. Στην περίπτωση της Diana ήθελε να εκδικηθεί τον Κάρολο και να δείξει στον κόσμο ποια πραγματικά ήταν. Και τα κατάφερε τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Αποφάσισε όχι μόνο να πάει στο party αλλά να φορέσει και ένα φόρεμα το οποίο ήξερε ότι θα γινόταν αφορμή για δεκάδες πρωτοσέλιδα.

«Ήθελε να  δείχνει σαν ένα εκατομμύριο δολάρια», είπε η πρώην στυλίστριά της και η εκλιπούσα συντάκτρια της Vogue, Άννα Χάρβεϊ, για το φόρεμα.

«Και το έκανε».

Είτε πρόκειται για τον διάδοχο του θρόνου που έχει μόλις παραδεχτεί δημόσια την απιστία του, είτε για μια συνάντηση με τον πρώην σας στο γυμναστήριο, μια εμφάνιση που θα του μείνει αξέχαστη είναι πάντα δελεαστική ιδέα. Φυσικά η εκδίκηση δεν είναι κάτι το οποίο θα σας προτρέπαμε να κάνετε, όμως ένα revenge dress δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. 

Τον τελευταίο καιρό θυμηθήκαμε το φόρεμα εκδίκησης και τη δύναμή του με δύο αφορμές. Πρώτον, η Αυστραλιανή ηθοποιός Elizabeth Debicki, η οποία πρόκειται να υποδυθεί την πριγκίπισσα Diana της δεκαετίας του '90 στο The Crown, φωτογραφήθηκε και αναπαράστησε την σκηνή της εμφάνισής της με το εμβληματικό φόρεμα.

 


 

Η άλλη αφορμή ήταν η επανακυκλοφορία του album της Taylor Swift, Red (Taylor’s version). Το νέο άλμπουμ είναι η απόλυτη πράξη εκδίκησης. Η Swift το κάνει για να ανακτήσει τα οικονομικά και νομικά δικαιώματα του album, ενώ ολόκληρος ο δίσκος είναι γραμμένος για την σχέση της με τον Jake Gyllenhaal. Και εν μέσω όλης της συζήτησης για το κασκόλ που του χάρισε το 2011 η Swift φόρεσε επίσης αυτό που, συμφωνα με το ίντερνετ, ήταν ένα revenge dress και ένα νεύμα στην πριγκίπισσα Diana (η Swift στη συνέχεια αποκάλυψε σε ένα podcast ότι ήταν απλώς ένα μαύρο φόρεμα που της άρεσε). Το μαύρο μίνι φόρεμα με το off shoulder ντεκολτέ το οποίο επέλεξε η τραγουδίστρια για την εμφάνιση της στο Late Night με τον Seth Meyers είχε την υπογραφή του David Koma.

jenny.gr

Ακριβώς όπως σε άλλες εμβληματικές στιγμές revenge dressing, από την Liz Hurley μετά τον χωρισμό της με τον Hugh Grant στην Jennifer Aniston στο πρώτο της κόκκινο χαλί μετά το διαζύγιο με τον Brad το 2005, έτσι και το look της Τaylor αφορούσε λιγότερο το ίδιο το φόρεμα (ανεξάρτητα από το πόσο σαγηνευτικό έδειχνε ή πόσο πολύ την κολάκευε) και περίσσοτερο αυτό που αισθάνεται και θέλει να εκφράσει τη δεδομένη στιγμή η γυναίκα που το φοράει. Μια γυναίκα που παίρνει τις αποφάσεις της.