REAL LIFE WHO

Mary Shelley: Η συγγραφέας που άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην λογοτεχνία τρόμου


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2022

Mary Shelley: Η συγγραφέας που άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην λογοτεχνία τρόμου
Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Mary Shelley, η συγγραφέας που δημιούργησε το τέρας του Φρανκενστάιν και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εμπνέει τις γυναίκες, που βρίσκονται στην κορυφή της λογοτεχνίας τρόμου και μυστηρίου, ακολουθώντας την πορεία της.

Σαν σήμερα το 1851 έφυγε από τη ζωή η Mary Shelley, η συγγραφέας που πριν προλάβει να κλείσει τα 19 της χρόνια, χάρισε στον κόσμο του βιβλίου ένα πραγματικά αριστουργηματικό ήρωα, το τέρας του Φρανκενστάιν. Ρομαντική, ανεξάρτητη και ελεύθερη ως προς το πνεύμα και τον ερωτισμό, η Mary Shelley έζησε μια περιπετειώδη ζωή, με πολλά γεγονότα που συντέλεσαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της γραφής της.

Πατέρας της ήταν ο William Godwin, φιλόσοφος και από τους πρώτους αναρχικούς και είχε την τύχη μητέρα της να είναι η Μαίρη Γούλστονκραφτ, η οποία έγραψε ένα από τα πρώτα φεμινιστικά εγχειρίδια, τη Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων της Γυναίκας. Η ζωή της μητέρας της ήταν σύντομη, καθώς πέθανε από αιμορραγία, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης της, στερώντας έτσι στη Μαίρη την ευκαιρία να ζήσει με την δυναμική και ταλαντούχα μητέρα της, αλλά όχι και τα γονίδια του ταλέντου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr