REAL LIFE WHO

ZoeK: Πώς η Ζωή Κέρος κατάφερε να δημιουργήσει τα πιο ιδιαίτερα jackets της αγοράς


Στεφανία Παπαδημητρίου

5 Απριλίου 2022

ZoeK: Πώς η Ζωή Κέρος κατάφερε να δημιουργήσει τα πιο ιδιαίτερα jackets της αγοράς
Όσα θέλουμε να ξέρουμε για τη δημιουργό των unique, ζωγραφισμένων στο χέρι military jackets

Αν μπορούσε να μιλήσει στον νεότερο εαυτό της, η Ζωή Κέρος θα είχε μία συμβουλή: «Ξεκίνα τώρα. Ο μόνος πραγματικός χρόνος είναι αυτός που είσαι».

Με έδρα την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη, δράση στην Ευρώπη και έμπνευση από το ελληνικό ταπεραμέντο, δημιούργησε το πρωτοποριακό fashion brand ZoeK. Η μόδα της άρεσε από πάντα, ήταν βασικό μέσο έκφρασης για εκείνη. Παράλληλα, το επιχειρείν αποτελούσε θεμέλιο λίθο της οικογένειάς της. Ο συνδυασμός τους, λοιπόν, ήταν αναπόφευκτος. «Οι εικόνες και τα βιώματα ήταν μέσα σε αυτόν τον μαγικό κόσμο των χρωμάτων αλλά και των πολλών διαφορετικών πλευρών ως επαγγελματικό αντικείμενο», εξήγησε.

Jenny.Gr

Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μιλάνο, έζησε για χρόνια στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε ως buyer στα attica Department Stores, ενώ ανήκε στην ομάδα Business Development της Brooks Brothers Company, στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη.

Η αγάπη της για τη μόδα ήταν έμφυτη, καλλιεργήθηκε ακόμα περισσότερο από τα χρόνια που έζησε στις δύο μεγάλες μητροπόλεις του στυλ και του αυθεντικού street style. Τη συνδύασε με το πάθος της για ζωγραφική, την εξειδίκευσή της στην επιχειρηματικότητα και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε.

Jenny.Gr

Η Ζωή Κέρος ίδρυσε το ZoeK brand πριν από τρία περίπου χρόνια, έχοντας στο μυαλό της μία ερώτηση: «Τι θα γινόταν αν μπορούσα να εξελίξω το item-φετίχ μου σε ένα μοναδικό art-piece που αλληλεπιδρά με την επικαιρότητα, την κάθε γυναίκα και εμένα την ίδια καθημερινά»; Μετά τις σπουδές της, λοιπόν, κι έχοντας τα απαραίτητα εφόδια, έκανε το μεγάλο βήμα και υλοποίησε αυτό που αγαπούσε. Γνωρίζοντας καλά ότι ένα statement κομμάτι είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την γκαρνταρόμπα μίας γυναίκας, όσο και στην ανακάλυψη του προσωπικού στιλ, δημιούργησε τα unique military jackets, ζωγραφισμένα στο χέρι με δυνατά μηνύματα, ιδιαίτερες υφές και στυλ.

«Τα statement items είναι σαν το άρωμα. Καθορίζουν το personality print, το μοναδικό αποτύπωμα, ενός ανθρώπου στο χώρο. Είναι το ρούχο που ξέρουν πως είναι δικό σου, έχει custom details που το ορίζουν αυτό και ουσιαστικά όλοι περιμένουν να σε δουν να το φοράς. Κάθε φορά με άλλο vibe. Τα ZoeK jackets είναι ίσως ανάμεσα στα ελάχιστα ρούχα που ακόμα και κάθε μέρα να τα φοράς αποκτούν κάθε φορά, λόγω του personal χαρακτήρα τους, και άλλη ερμηνεία».

Jenny.Gr

Η καλύτερη συμβουλή που της έχουν δώσει ποτέ, είναι να ακολουθεί αυτό που την κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι δημιουργίες της έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς, τόσο σύντομα. Τίποτα δεν ήταν εύκολο, ωστόσο. Η επιτυχία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

«Το επιχειρείν και η μόδα συμβαίνουν. Όλο το 24ωρο, παντού και πάντα», τόνισε. «Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο έχουν υπάρξει στιγμές που χρειάστηκε να δείξω πως ένα χαρούμενο κορίτσι που αγαπά τη μόδα μπορεί να κάνει business plan και νούμερα χωρίς απαραίτητα να εισπράττει περίεργα βλέμματα πάνω σε αυτό».

Αυτό που αγαπά περισσότερο στη δουλειά της η Ζωή, είναι «το σημείο μηδέν. Εκεί που γεννιέται η ιδέα και από αόρατο όραμα γίνεται χειροπιαστό προϊόν». Έως τις 9 Απριλίου, έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή και με τα δύο, να δοκιμάσουμε τα ιδιαίτερα fashion items του brand, να γνωρίσουμε από κοντά τη νέα συλλογή στο ξεχωριστό pop up corner του attica Golden Hall.