REAL LIFE WHO

Η ολόσωστη απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στα σεξιστικά σχόλια για την εμφάνισή της


JTeam

22 Ιουνίου 2022

Η ολόσωστη απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στα σεξιστικά σχόλια για την εμφάνισή της
Η εμφάνισή της πυροδότησε μια σειρά από κακεντρεχή σχόλια και χυδαία troll, που δείχνουν ότι η χώρα μας θα αργήσει τελικά πολύ να αποχαιρετήσει τον σεξισμό και ό, τι τρέφει τις ρίζες του. 

Τις τελευταίες ώρες, τα social media έχουν μετατραπεί σε έδαφος κακόβουλων σχολίων και σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αν αναρωτιέστε γιατί, είναι επειδή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου έκανε μια εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ, αφήνοντας να φανεί η δυσκολία όλων της των ρόλων στο πρόσωπό της.

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως στο αριστερό της χέρι έχει μελανιά άρα «τις τρώει», άλλοι έκαναν σχόλια τύπου «Είμαι η Εφη και είμαι καλά», φράση που χρησιμοποιούν πρώην τοξικοεξαρτημένοι ενώ οι περισσότεροι κατέληξαν στο ότι η εμφάνισή της θυμίζει περισσότερο πρεζάκι στον ηλεκτρικό που ζητιανεύει ευρώ για τη δόση της.

Η εμφάνισή της κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένης δήλωσής της για τα επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πυροδότησε μια σειρά από κακεντρεχή σχόλια και χυδαία troll που δείχνουν ότι η χώρα μας θα αργήσει τελικά πολύ να αποχαιρετήσει τον σεξισμό και ό, τι τρέφει τις ρίζες του.

Δεν έχει σημασία να τονιστεί για μία ακόμη φορά ότι η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να είχε την παρακάτω εμφάνιση επειδή πέρασε πιθανότατα μια δύσκολη νύχτα ως μητέρα ενός μωρού παιδιού. Πίσω από την εικόνα της, όπως και πίσω από κάθε εικόνα -καλή, κακή, μέτρια- οι ερμηνείες είναι πολλαπλές, όπως και τα σενάρια και ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Σημασία έχει να δούμε κατάματα ότι λατρεύουμε να κουνάμε το δάχτυλο σε ό,τι δεν μας κάνει, σε ό,τι χαλάει την «αισθητική» μας. Παίρνουμε ζωή από το να σχολιάζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε- ανεξάρτητα από το φύλο στο οποίο ανήκουμε- μια γυναίκα που βγήκε on camera χωρίς φίλτρα κι εμφανώς κουρασμένη από την καθημερινότητά της για να μιλήσει για ένα κομμάτι της πολιτικής. Δεν έχει καθόλου σημασία τι είπε και αν αυτό μετέπειτα αναλύθηκε όπως έπρεπε από τους σχολιαστές του κλάδου. Αυτό που προέχει είναι να θρέψουμε και άλλο το μίσος που απορρέει από το σύνολο ενός πληθυσμού που ξεσπάει όλα τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειές του, στα πληκτρολόγια επειδή «του χαλάνε τα πρότυπα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να απαντήσει από την πλευρά της, στους επικριτές της και σε ό,τι γράφεται ακόμη με μανία για εκείνη και την εικόνα της.

Ακολουθεί το video με την εμφάνισή της και μερικά από τα σχόλια που ακολούθησαν.