REAL LIFE WHO

O Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης φωτίζουν τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου


JTeam

28 Ιουνίου 2022

O Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης φωτίζουν τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου
Τα αδέρφια Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης μάς μιλούν για τα «Ρεμπώτικα» μια πρωτότυπη δισκογραφική δουλειά στην οποία «παντρεύουν» δημιουργικά την ποίηση του Ρεμπώ με τα ρεμπέτικα τραγούδια.

Μιχάλης και Παντελής ή αλλιώς Καλογεράκια. Δύο νέοι, χαρισματικοί και ταλαντούχοι μουσικοί από την Κρήτη που χαράζουν τη δική τους πορεία στα μουσικά μονοπάτια περνώντας πρώτα από τα σοκάκια της ποίησης. Διακρίθηκαν στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου με το τραγούδι τους «Αυτοί παιδί μου δεν…» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά.

«Κάτι παράξενο» και «Προσωπικό», είναι άλμπουμ που έχουν στην φαρέτρα τους και μέσω αυτών, έχουν δώσει το στίγμα τους στην ελληνική δισκογραφία. Το τελευταίο τους άλμπουμ ονομάζεται «Ρεμπώτικα» και πρόκειται για έναν ευφάνταστο συνδυασμό μουσικής, ποίησης και απαγγελίας.

Προκαλεί μάλλον εντύπωση το γεγονός ότι στα 16 τους μόλις χρόνια αποφασίζουν να μελοποιήσουν ποίηση και μάλιστα του Ρεμπώ. Υπάρχουν 16χρονα που διαβάζουν ποίηση; Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Την απάντηση σε αυτό και πολλά ακόμη περί ποιήσεως και μη, θα μας την δώσουν οι ίδιοι.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο monopoli.gr