REAL LIFE WHO

Παυλίνα Βουλγαράκη: Τι δεν είναι αγάπη - Η αποκάλυψη για την κακοποίηση από σύντροφό της


Τόνια Τζάφερη

22 Σεπτεμβρίου 2022

Παυλίνα Βουλγαράκη: Τι δεν είναι αγάπη - Η αποκάλυψη για την κακοποίηση από σύντροφό της
"Αναζήτησα τους λόγους που ανέχτηκα μια τέτοια συμπεριφορά, αλλά και γιατί δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο. Με αγάπησα λίγο παραπάνω", είπε κλείνοντας η Παυλίνα Βουλγαράκη

Είναι ίσως από τα πιο γαλήνια πλάσματα που έχουμε γνωρίσει. Κάτι που αποτυπώνεται και στην μουσική της, μέσα από τις μωβ καληνύχτες που μας τραγουδάει και τους λαβύρινθους. Η εξομολόγηση της Παυλίνας Βουλγαράκη για την κακοποίηση από σύντροφο της, αρχικά μας σόκαρε, καθώς αναρωτήθηκα... μα πως μπορεί κανείς να βλάψει έναν τόσο ήρεμο άνθρωπο; Δεν χρειάζεται όμως και πολύ για να θυμηθούμε πως η βία δεν έχει χρώμα, φυλή, θρησκεία, οικονομική και ταξική θέση ή σεξουαλικές προτιμήσεις.

Έστω και λίγο αργά η Παυλίνα Βουλγαράκη, κατάλαβε, πως όσο δύσκολο και αν ήταν, έπρεπε να αποχωρήσει από εκείνη την σχέση της, που μόνο κακό μπορούσε να της προκαλέσει. Η Παυλίνα λοιπόν σε αποκλειστική της συνέντευξη στην Vogue, μίλησε για την δική της εμπειρία με τον κακοποιητικό σύντροφο που κάποτε είχε, αλλά και το πως ξέφυγε η κατάσταση, όπου δέχτηκε ακόμη και σωματική βία (πέρα από τη ψυχολογική):

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Όσο πιο πολύ μπαίνεις στο σκοτάδι, τόσο πιο πολύ γίνεσαι ένα με αυτό»

"Δεν κατάλαβα καν πως έγινε. Ερωτεύτηκα πολύ και δεν το πρόλαβα. Όμως, δεν κατηγορώ τον έρωτα γι’ αυτό. Δεν τον έχω «νομιμοποιήσει» ως υπαίτιο. Αλλά, είμαι πολύ προσεκτική από τότε. Γιατί αυτό που λένε, ισχύει: αν μια γυναίκα έλξει μια φορά έναν κακοποιητικό σύντροφο, με την έννοια της αλληλεπίδρασης που έχει και η ίδια σε αυτό – είναι εύκολο να συνεχίσει να το κάνει στο διηνεκές. Όσο πιο πολύ μπαίνεις στο σκοτάδι, τόσο πιο πολύ γίνεσαι ένα με αυτό και χάνεις το μέτρο. Στα πρώτα χρόνια οι σχέσεις μου ήταν κακοποιητικές κι αυτό κλιμακωνόταν. Άρχισε με ψυχική κακοποίηση και έφτασε στη σωματική, που είναι το χειρότερο. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τι δεν είναι αγάπη. Το να ζηλεύει κάποιος πολύ, να ενοχλείται όταν γελάς με κάποιον άλλον και μετά να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο, να σε βάζει να τον πείσεις ότι μόνο μ’ εκείνον είσαι καλά. Αυτό δεν είναι αγάπη. Η σωματική βία δεν είναι με κανένα τρόπο αγάπη".

"Αναζήτησα τους λόγους που ανέχτηκα μια τέτοια συμπεριφορά, αλλά και γιατί δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο. Με αγάπησα λίγο παραπάνω". Μακάρι μέσα από το σκοτάδι κάθε θύμα κακοποίησης να μπορούσε να αναδυθεί στο φως.