REAL LIFE WHO

Σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσοκόμα κατηγορείται για τον θάνατο 7 βρεφών - «Τα δηλητηρίαζε με ινσουλίνη»


JTeam

14 Οκτωβρίου 2022

Σοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσοκόμα κατηγορείται για τον θάνατο 7 βρεφών - «Τα δηλητηρίαζε με ινσουλίνη»
Η 32χρονη Lucy Letby προσπάθησε να σκοτώσει άλλα δέκα μωρά

Μια νοσοκόμα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Lucy Letby δικάζεται για τον θάνατο επτά μωρών, ενώ κατηγορείται πως προσπάθησε να σκοτώσει άλλα δέκα. Τη Δευτέρα εμφανίστηκε στο Δικαστήριο του Manchester στη βορειοδυτική Αγγλία, δηλώνοντας αθώα για τη δολοφονία δύο κοριτσιών και πέντε αγοριών από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016 στο νοσοκομείο Countess of Chester.

Η Letby «φρόντιζε» βρέφη στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου ενώ η ίδια δηλώνει αθώα σε άλλες 10 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας. Οι θάνατοι παιδιών στη νεογνική μονάδα του νοσοκομείου ήταν στατιστικά ίδιοι με άλλες μονάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τον Ιανουάριο του 2015, δήλωσε ο δικηγόρος Nick Johnson εκ μέρους της εισαγγελίας.

«Είναι ένα νοσοκομείο όπως τόσα άλλα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε αντίθεση με άλλα νοσοκομεία και άλλες μονάδες νεογνών, μέσα στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο Countess of Chester Hospital δούλευε μια δηλητηριάστρια», πρόσθεσε ο ίδιος, περιγράφοντας τα όσα τραγικά συνέβησαν.

Ωστόσο όπως αναφέρεται, το νοσοκομείο παρατήρησε τους επόμενους 18 μήνες μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των μωρών που πέθαιναν και στον αριθμό των σοβαρών καταστροφικών καταρρεύσεων.«Κοινός παρονομαστής» σε όλα αυτά, ήταν η 32χρονη, η οποία δηλητηρίαζε τα βρέφη με ινσουλίνη. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των δύο αγοριών που γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 και την άνοιξη του 2016.

«Οι καταρρεύσεις και των 17 παιδιών δεν ήταν "φυσικές τραγωδίες". Ήταν όλα έργο της γυναίκας στο εδώλιο, η οποία ήταν μια συνεχής, μοχθηρή παρουσία όταν τα πράγματα πήραν κακή τροπή για τα 17 αυτά παιδιά», σημειώνει ο Johnson για όσα παρατηρούσε ότι συνέβαιναν ακόμη κι όταν η 32χρονη μετακινήθηκε σε διαφορετικές ώρες εργασίας,

Η δίκη της Letby θα κρατήσει μέχρι και έξι μήνες ενώ πρώτη φορά συνελήφθη ως ύποπτη για τη διάπραξη εγκλημάτων το 2018, όπως ανακοίνωσε σχετικά το αστυνομικό τμήμα του Cheshire. Έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη «ως ύποπτη για φόνο σε σχέση με τον θάνατο 8 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας 6 μωρών», καθώς και «την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών».