REAL LIFE WHO

Ο MrBeast βοήθησε 1000 τυφλά άτομα να ξαναδούν, πληρώνοντας για τις επεμβάσεις τους


JTeam

30 Ιανουαρίου 2023

Ο MrBeast βοήθησε 1000 τυφλά άτομα να ξαναδούν, πληρώνοντας για τις επεμβάσεις τους
Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά απίστευτα και μέσα από αυτό το video, ο MrBeast εξηγεί ότι παρόλο που η τύφλωση είναι μόνιμη, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θεραπευτεί μέσω μιας απλής διαδικασίας

Ο διάσημος YouTuber MrBeast, ο οποίος είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, κατάφερε να βοηθήσει 1.000 τυφλούς ή ανθρώπους με εξαιρετική μειωμένη όραση να θεραπευτούν, πληρώνοντας το χειρουργείο της αφαίρεσης καταρράκτη. O 24χρονος YouTuber μέσα από ένα video, που είναι η μικρογραφία του project και μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 40 εκατομμύρια προβολές, δείχνει το μέγεθος της ιδέας που έγινε πράξη, γράφοντας: «Θεραπεύουμε την τύφλωση 1.000 ανθρώπων».

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά απίστευτα και μέσα από αυτό το video, ο MrBeast εξηγεί ότι παρόλο που η τύφλωση είναι μόνιμη, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θεραπευτεί μέσω μιας απλής διαδικασίας. Σε συνεργασία λοιπόν με τον μη κερδοσκοπικό ανθρωπιστικό οργανισμό SEE International, ο MrBeast πλήρωσε τα έξοδα για να αποκατασταθεί η όραση ατόμων που έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργείο.

Όπως εξηγεί στο βίντεο, στον κόσμο υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν θέματα όρασης και βλέπουν, για παράδειγμα, πολύ θολά, χωρίς να μπορούν να διακρίνουν τις λεπτομέρειες των όσων βρίσκονται μπροστά τους. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί άνθρωποι μπορούν να θεραπευτούν με ένα σχετικά απλό χειρουργείο

Όπως περιγράφει χαραχτηριστικά στο video: «Δεν μπορούν να δουν αλλά έχουμε στη διάθεσή μας, την τεχνολογία για να το διορθώσουμε». Ο οφθαλμίατρος- χειρουργός, Jeff Levenson, ο οποίος συνεργάστηκε με τον YouTuber για να πραγματοποιήσει τον πρώτο γύρο χειρουργικών επεμβάσεων στο Jacksonville της Florida, σχολιάζει πως «οι μισοί τυφλοί στον κόσμο είναι άνθρωποι που χρειάζονται μια επέμβαση 10 λεπτών». Ο ίδιος αναφέρεται στην επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη, στην οποία έχει υποβληθεί και ο ίδιος.

Ο Levenson βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα "Gift of Sight" περίπου 20 χρόνια, το οποίο παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς που είναι τυφλοί λόγω καταρράκτη.

«Τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τη δική μου επέμβαση καταρράκτη, έμεινα έκπληκτος από το πόσο φωτεινός και όμορφος και ζωντανός ήταν ο κόσμος. Όμως σοκαρίστηκα από την ιδέα ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια, πιθανώς 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που είναι τυφλοί ή σχεδόν τυφλοί από καταρράκτη και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση»

Η συνεργασία του με τον YouTuber ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο μετά από ένα τηλεφώνημα από μέλος της ομάδας του MrBeast. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για εκείνον οπότε παραλίγο να το κλείσω. Αλλά ευτυχώς δεν το έκλεισα», αναφέρει.

Η πρωτοβουλία του MrBeast δεν περιορίστηκε μόνο στις ΗΠΑ, αφού ταξίδεψε και σε αλλού στον κόσμο, όπως στην Κένυα, το Βιετνάμ, το Μεξικό, την Ινδονήσια, τη Τζαμάικα, για να βοηθήσει κι εκεί ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ κάλεσε το κοινό του να στηρίξει την προσπάθεια με δωρεές στον εν λόγω οργανισμό, σκορπώντας την ελπίδα.