REAL LIFE WHO

Adhara Pérez: Η 11χρονη με αυτισμό που στα 9 της ξεπέρασε το IQ του Einstein και του Hawking


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2023

Adhara Pérez: Η 11χρονη με αυτισμό που στα 9 της ξεπέρασε το IQ του Einstein και του Hawking
Η Adhara από το Μεξικό αποφοίτησε από το λύκειο και τώρα σπουδάζει για να γίνει μαθηματικός και μηχανικός συστημάτων

Οι συμμαθητές της τη φώναζαν «φρικιό» και την έλεγαν «παράξενη» στα 9 της ενώ την κορόϊδευαν επειδή είχε διαγνωστεί με αυτισμό. Η Adhara Pérez Sánchez παρέβλεψε το bullying και κάθε hater, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ IQ. Πριν συμπληρώσει την πρώτη δεκαετία της ζωής της, ξεπέρασε ακόμη και τον δείκτη νοημοσύνης του Albert Einstein αλλά και του Stephen Hawking.

Έχοντας κατά δύο μονάδες υψηλότερο IQ (162) από τις δύο ιδιοφυΐες, η 11χρονη σήμερα Adhara αποφοίτησε από το λύκειο και τώρα σπουδάζει για να γίνει μαθηματικός και μηχανικός συστημάτων! Μια μέρα μάλιστα ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης και να πάει στον Άρη.

Στα 3 της, η Adhara διαγνώστηκε με το σύνδρομο του Asperger. Όταν ήταν 2 χρόνων, είχε συμπεριφορές, πολύ πιο μπροστά από την ηλικία της. Έναν χρόνο μετά, οι γιατροί στο Μεξικό είπαν στη μητέρα της πως ανήκε στο φάσμα του αυτισμού. Οι δάσκαλοι της, την τιμωρούσαν συχνά γιατί κοιμόταν στην τάξη μέσα στο μάθημα. Όταν δεν κοιμόταν, συνήθως ζωγράφιζε μαύρες τρύπες, αντί να ασχολείται με όσα έλεγαν οι δάσκαλοι, ενώ έλεγε ότι δεν ήθελε να είναι εκεί.

Στο σπίτι, συμπεριφερόταν πολύ διαφορετικά. Η μητέρα της, Nalley έλεγε πως η κόρη της έδειχνε να γνωρίζει όσα μάθαιναν oι συνομήλικοι της στο σχολείο, αλλά και πολλά περισσότερα. «Για αυτό και στην τάξη, ένιωθε να βαριέται. Πολλύ συχνά έλεγε στον πατέρα της: "Θέλω να γίνω αστροναύτης"».

Σε μια γιορτή του σχολείου, μετά από ένα περιστατικό bullying, οι γονείς της μικρής αποφάσισαν να την πάνε σε σχολείο για χαρισματικά παιδιά μετά από παρότρυνση των ειδικών. Αυτό που διαπιστώθηκε εκεί, ήταν πως δεν ήταν απλά χαρισματική, ήταν ιδιοφυΐα.

Η Adhara τελείωσε το δημοτικό στα 5. Πριν τα 7 τελείωσε το γυμνάσιο και στα 8 το λύκειο. Σήμερα στα 11 της χρόνια, σπουδάζει δύο πράγματα, σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια, online: βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC (Universidad Tecnológica de México) και μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI. Το University of Arizona της έχει προσφέρει υποτροφία.

Η Adhara λέει πως το όνειρο της είναι να δουλέψει στη NASA. «Θένω να πάω στο διάστημα και να αποικίσω στον Άρη. Ο αγαπημένος μου πλανήτης είναι η γη, γιατί εδώ μπορούμε να επιβιώσουμε».