REAL LIFE WHO

Justine Siegemund: Το σημερινό Doodle της Google τιμά την πρώτη γυναίκα στη Γερμανία που έγραψε βιβλίο για τη μαιευτική


JTeam

28 Μαρτίου 2023

Justine Siegemund: Το σημερινό Doodle της Google τιμά την πρώτη γυναίκα στη Γερμανία που έγραψε βιβλίο για τη μαιευτική
Η Siegemund ήταν η πρώτη γυναίκα στη Γερμανία που έγραψε βιβλίο για τη μαιευτική, από την οπτική γωνιά του φύλου της, τολμώντας να αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές του 17ου αιώνα

H Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στη Justine Siegemund, τη Γερμανίδα που έγραψε βιβλίο στη μαιευτική, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη χώρα της.

Η Siegemund ήταν η πρώτη γυναίκα στη Γερμανία που έγραψε βιβλίο για τη μαιευτική, από την οπτική γωνιά του φύλου της, τολμώντας να αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές του 17ου αιώνα.

Jenny.Gr

Σαν σήμερα το 1960 το πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης αναγνώρισε το βιβλίο της ως επίσημο ιατρικό διδακτικό σύγγραμμα, σε μια εποχή που λίγες γυναίκες είχαν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Γεννήθηκε το 1636 στο Rohnstock της Κάτω Σιλεσίας. Είχε πρόπτωση μήτρας, την οποία κακώς ενημερωμένες μαίες διέγνωσαν εσφαλμένα ως εγκυμοσύνη. Αυτή η εμπειρία την ενέπνευσε να γίνει μαία και να βελτιώσει την μαιευτική εκπαίδευση. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε μη προνομιούχες γυναίκες. Γρήγορα έγινε γνωστή για την ικανότητά της να καθοδηγεί με ασφάλεια τις γυναίκες σε δύσκολους τοκετούς.

Η Siegemund αποδέχτηκε μια επίσημη θέση ως Μαία της Πόλης του Lignitz το 1683 και αργότερα έγινε η Μαία της Αυλής στο Βερολίνο, όπου γέννησε παιδιά για τη βασιλική οικογένεια. Δημοσίευσε επίσης το βιβλίο της The Court Midwife κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βελτιώνοντας σημαντικά την υγεία των μητέρων και των βρεφών στη Γερμανία. Το βιβλίο της ήταν το πρώτο που περιελάμβανε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη Γερμανία.

Η πρωτοπόρος στη σύγχρονη μαιευτική εκπαίδευση, βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την υγεία των μητέρων και των βρεφών στη Γερμανία καθώς μέχρι τότε, οι μαίες στη Γερμανία σε μεγάλο βαθμό μετέδιδαν τις γνώσεις τους μέσω προφορικών παραδόσεων.

TAGS