REAL LIFE WHO

Λίντα Καπετανέα: Η Καλαμάτα πρέπει ν’ αποκτήσει τις δικές της παραγωγές


JTeam

9 Ιουνίου 2023

Λίντα Καπετανέα: Η Καλαμάτα πρέπει ν’ αποκτήσει τις δικές της παραγωγές
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ιδρυτικό μέλος των Rootless Root είναι έτοιμη ν’ ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη δημιουργική πορεία της με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ.

Τα τελευταία χρόνια, η εικόνα που παίρνω από την Λίντα Καπετανέα – πριν από μια συνέντευξη – δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Έχει μόλις ολοκληρώσει κάποια πρόβα ή κάποιο μάθημα, σε κάποιο βιομηχανικό χώρο προβών της πόλης, είναι συνήθως μεσημέρι ή απόγευμα, κάπου τριγύρω βρίσκεται ο Γιόζεφ Φρούτσεκ – ο χορευτής, άνδρας της και το έτερον της ήμισυ στους Rootless Root – και δεν μας χωρίζει πολύς καιρός από το Διεθνές Φεστιβαλ Καλαμάτας 2023.

Αυτή τη φορά, συμβαίνουν περίπου όλα αυτά – μα και πολλά ακόμα. Την συναντάω στον πολυχώρο της ΠΛΥΦΑ. Στο κινητό της χτυπούν υπενθυμίσεις μη αναγνωσμένων μηνυμάτων. «54» όπως μου λέει για το ακριβές της ιστορίας. Ντυμένη με μια πράσινη φόρμα με ρίγες και αθλητικό φανελάκι, στο πρόσωπο της καθρεφτίζεται ακόμα η ένταση της πρόβας. Η πρόβα αναφέρεται στη «Σιωπή», τη νέα δημιουργία των Rootless Root που όχι μόνο συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά θα αποτελέσει μέρος της διεθνούς πλατφόρμας προώθησης της ελληνικής δημιουργίας «Grape».

Στο ενδιάμεσο θα βρεθεί στη Βαρκελώνη για το σεμινάριο της ομάδας πάνω στη μέθοδο Fighting Monkey. Στις 3 και 4 Ιουλίου θα είναι έτοιμη για να χορέψει μαζί με συναδέλφους της νεότερης γενιάς στην Πειραιώς 260 (και για τα μάτια πολλών ξένων curators) ενώ σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα για την 29η διοργάνωση της οποίας και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια για έκτη χρονιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr