REAL LIFE WHO

Περίνα Λοκούρε Νακάνγκ: Μια 20χρονη πρόσφυγας από το Σουδάν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα


JTeam

12 Αυγούστου 2023

Περίνα Λοκούρε Νακάνγκ: Μια 20χρονη πρόσφυγας από το Σουδάν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Βρισκόταν στο προσφυγικό καμπ στο Καλομπεγέι της Κένυας, αφού έφυγε από το Νότιο Σουδάν για να βρει ξανά την ελπίδα. Το πρόγραμμα προσφύγων για παιδιά κάτω των 20 ετών, της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου ήταν αυτή η ελπίδα. Η Περίνα Λοκούρε Νακάνγκ δημιουργεί νέα όνειρα και τα κάνει πραγματικότητα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Το 2003 γεννήθηκε στο Νότιο Σουδάν και όταν ήταν μόλις επτά ετών ξέσπασε πόλεμος. Τότε η μητέρα της παρακάλεσε τη θεία της νεαρής Περίνα Λοκούρε Νακάνγκ να την πάρει μακριά από εκεί, γιατί ήταν πολύ μικρή για να μπορέσει να επιβιώσει σε συνθήκες πολέμου. Έτσι, η Νακάνγκ με τη θεία της κατέληξαν στον καταυλισμό προσφύγων της Κακούμα στη Βόρεια Κένυα.

«Έπαιζα ποδόσφαιρο και έτρεχα 100μ. όταν ήμουν στο καμπ. Όταν με είδε η σημερινή μου προπονήτρια είπε πως θα ήμουν καλύτερη στα 800μ.», εξηγεί η ίδια μιλώντας στον Τζάστιν Λάγκατ για τη World Athletics.

Περίπου επτά χρόνια αργότερα, βρέθηκαν στην Κένυα και η μητέρα με τα δύο της αδέρφια αλλά σε διαφορετικό καταυλισμό, χωρίς όμως αυτό να έχει τόση σημασία για τη νεαρή δρομέα αφού αυτό που την ενδιέφερε ήταν να είναι ασφαλείς. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.