REAL LIFE WHO

Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ: Η κληρονόμος της L’Oréal έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ: Η κληρονόμος της L’Oréal έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια
IG @Françoise Bettencourt Meyers Officials
Η περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ έφτασε τα 100,2 δισ. δολάρια

Η κληρονόμος της L’Oréal και επιχειρηματίας, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η μητέρα της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ, Λιλιάν Μπετανκούρ, κατείχε τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας μέχρι τον θάνατό της, το 2017.

Σύμφωνα με το Bloomberg, την Πέμπτη η περιουσία της κληρονόμου έφτασε τα 100,2 δισ. δολάρια, την ώρα που η μετοχή της L’Oréal έχει φτάσει σε νέο υψηλό. Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L’Oréal, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 241 δισ. ευρώ. Οι γιοι της, Ζαν-Βικτόρ Μεγιέρ και Νικολά Μεγιέρ, κατέχουν επίσης διευθυντικές θέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ εξακολουθεί να είναι αρκετά μικρότερη από εκείνη του ιδρυτή της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, που είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, σε έναν κατάλογο που κυριαρχείται από άνδρες, η ίδια βρίσκεται στη 12η θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Η αυτοκρατορία που «άνθισε» από μία βαφή μαλλιών

Ο παππούς της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ, Ουζέν Σουλέρ, ίδρυσε την εταιρεία το 1909, για την παρασκευή και πώληση της βαφής μαλλιών που εφηύρε ο ίδιος. Σήμερα, είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός, η αξία του οποίου στο χρηματιστήριο του Παρισιού εκτιμάται στα 241 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ ήταν το μοναδικό παιδί της Λίλιαν Μπετανκούρ, κόρη του Εζέν Σουλέρ, και κληρονόμησε τις μετοχές της μητέρας της όταν εκείνη πέθανε το 2017. Η 70χρονη Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ και η οικογένειά της παραμένουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι, κατέχοντας σχεδόν το 35%.