Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ: Η κληρονόμος της L’Oréal έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολάρια
JTeam
29 Δεκεμβρίου 2023
Η κληρονόμος της L’Oréal και επιχειρηματίας, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ, έγινε η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η μητέρα της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ, Λιλιάν Μπετανκούρ, κατείχε τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας μέχρι τον θάνατό της, το 2017.
Σύμφωνα με το Bloomberg, την Πέμπτη η περιουσία της κληρονόμου έφτασε τα 100,2 δισ. δολάρια, την ώρα που η μετοχή της L’Oréal έχει φτάσει σε νέο υψηλό. Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L’Oréal, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 241 δισ. ευρώ. Οι γιοι της, Ζαν-Βικτόρ Μεγιέρ και Νικολά Μεγιέρ, κατέχουν επίσης διευθυντικές θέσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ εξακολουθεί να είναι αρκετά μικρότερη από εκείνη του ιδρυτή της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, που είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, σε έναν κατάλογο που κυριαρχείται από άνδρες, η ίδια βρίσκεται στη 12η θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.
Η αυτοκρατορία που «άνθισε» από μία βαφή μαλλιών
Ο παππούς της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ, Ουζέν Σουλέρ, ίδρυσε την εταιρεία το 1909, για την παρασκευή και πώληση της βαφής μαλλιών που εφηύρε ο ίδιος. Σήμερα, είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός, η αξία του οποίου στο χρηματιστήριο του Παρισιού εκτιμάται στα 241 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ ήταν το μοναδικό παιδί της Λίλιαν Μπετανκούρ, κόρη του Εζέν Σουλέρ, και κληρονόμησε τις μετοχές της μητέρας της όταν εκείνη πέθανε το 2017. Η 70χρονη Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ και η οικογένειά της παραμένουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι, κατέχοντας σχεδόν το 35%.
Read More
- Η Φύλλις Γαβριηλίδου στο JennyGr: «Όλοι έχουμε ανάγκη για σύνδεση και ουσιαστική επικοινωνία, με ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν»
- Η Ζαμπέλ Μουρατιάν, Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, στο JennyGr: «Αυτό που οι μεγάλοι θεωρούν ότι είναι η γνώση, δεν είναι. Πρέπει να ακούμε τα παιδιά και να μαθαίνουμε από αυτά»
- Τζέσικα Γουέιντ: H φυσικός που έχει γράψει πάνω από 2.000 Wikipedia pages «άγνωστων» γυναικών επιστημόνων