REAL LIFE WHO

Η Αγγελική Ξυνού ανοίγει ένα ζωγραφικό παράθυρο στις σκηνές του κόσμου


JTeam

4 Ιανουαρίου 2024

Η Αγγελική Ξυνού ανοίγει ένα ζωγραφικό παράθυρο στις σκηνές του κόσμου
Με αφορμή τη νέα της ατομική έκθεση, «Το χρώμα των αφόρητων αισθημάτων», στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, η ζωγράφος Αγγελική Ξυνού δίνει τη δική της απάντηση στο ερώτημα «Είναι, τελικά, όλος ο κόσμος μια σκηνή»;

Η Αγγελική Ξυνού περιγράφει την τέχνη της ως μια ζωγραφική όπου το αναπαραστατικό αναμετράται διαρκώς με το αφηρημένο όπως η μνήμη με την πραγματικότητα. Στην τρίτη της ατομική έκθεση, με τίτλο «Το χρώμα των αφόρητων αισθημάτων», η οποία παρουσιάζεται, έως τις 13 Ιανουαρίου 2024, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, η αναμέτρηση αυτή ζητά να υπονομεύσει τις βεβαιότητες της θέασης, παραδίδοντας μας τα πράγματα σε μια τρέχουσα συνθήκη, εκεί που κοντά στα ορατά μάς αποκαλύπτονται, ταυτόχρονα, πράγματα αόρατα.

Πρόκειται για μια «τέχνη της όρασης», όπως υπογραμμίζει η Flâneur Rustin στο κείμενο της έκθεσης, «που συνομιλεί αξεδιάλυτα με τον λόγο, τη λογοτεχνία και το θέατρο». Ένας διάλογος άρρηκτα συνδεδεμένος με τις σπουδές ζωγραφικής και θεάτρου της καλλιτέχνιδας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr