REAL LIFE WHO

Tetris: Ένα 13χρονο αγόρι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τερμάτισε το παιχνίδι


JTeam

4 Ιανουαρίου 2024

Tetris: Ένα 13χρονο αγόρι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τερμάτισε το παιχνίδι
YouTube/ Blue Scuti
Έφτασε στο επίπεδο 157 του θρυλικού παιχνιδιού Tetris και κατάφερε το αδύνατο

Ο Γουίλις Γκίμπσον είναι 13 ετών. Χρειάστηκε μόλις 38 λεπτά για να τερματίσει το θρυλικό παιχνίδι Tetris. Και προφανώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Γουίλις Γκίμπσον από την Οκλαχόμα ήταν σε live streaming τη στιγμή που έπαιζε το παιχνίδι τον περασμένο μήνα. «Ω Θέε μου! Ναι! Θα λιποθυμήσω. Δεν νιώθω τα χέρια μου», είπε τη στιγμή συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε καταφέρει. Ο 13χρονος, ο οποίος έχει το ψευδώνυμο Blue Scuti στο YouTube, αναφέρει ότι παίζει Tetris από όταν ήταν 11 ετών. «Όταν άρχισα να παίζω αυτό το παιχνίδι, δεν περίμενα ποτέ ότι θα το τερματίσω», έγραψε στο κανάλι του στο YouTube.

Αν και πολλοί θεωρούσαν αυτό το επίτευγμα απίθανο, ο 13χρονος κατάφερε να αποδείξει το αντίθετο. Μετά από ώρες εκπαίδευσης και εξάσκησης και αφού είχε αγωνιστεί αρκετές φορές σε τουρνουά gaming, κατάφερε το ακατόρθωτο, στις 21 Δεκεμβρίου 2023. Μάλιστα, τον Οκτώβριο πήρε την τρίτη θέση σε ένα από τα τουρνουά που είχε πάρει μέρος. «Μπήκα στο τουρνουά ελπίζοντας να φτάσω στο top 16 και το ξεπέρασα» δήλωσε ο Γουίλις Γκίμπσον. «Ήμουν κυρίως ενθουσιασμένος που θα παίξω εναντίον μερικών από τους παίκτες που γνώριζα από το διαδίκτυο», τόνισε. Εκτός από το ότι έβγαλε «off» το παιχνίδι, ο Γουίλις λέει ότι έσπασε επίσης το συνολικό σκορ του παιχνιδιού και άλλα τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Το Tetris σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από τον σοβιετικό μηχανικό λογισμικού Αλεξέι Παζίτνωφ, το 1984, και τελικά έφτασε στις ΗΠΑ το 1988. Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των ανταγωνιστικών παικτών σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, για δεκαετίες οι παίκτες πίστευαν ευρέως ότι το επίπεδο 29 του κλασικού παιχνιδιού ήταν το υψηλότερο επίπεδο που μπορούσε να φτάσει κανείς. Αυτή η πεποίθηση ανατράπηκε μετά από 22 χρόνια, χάρη σε έναν από τους πρώτους επαγγελματίες ανταγωνιστικούς παίκτες του βιντεοπαιχνιδιού. Το 2010, ο Θορ Άακερλουντ έφτασε στο επίπεδο 30 μέσω του «hypertapping», μιας μεθόδου speedrun κατά την οποία ο παίκτης δονεί τα δάχτυλά του με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στο χειριστήριο να κινείται ταχύτερα από την ταχύτητα του παιχνιδιού.

Μετά από αυτό, άλλοι επαγγελματίες παίκτες ξεπέρασαν το ρεκόρ του, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, οι παίκτες κατάφεραν να φτάσουν στο αδιανόητο - μέχρι τότε επίσημο κορυφαίο επίπεδο 148.