REAL LIFE WHO

Η ιστορία της 92χρονης Βέρα Χιλ, της τυφλής οπαδού της Νότιγχαμ που συγκίνησε όλο τον κόσμο


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2024

Η ιστορία της 92χρονης Βέρα Χιλ, της τυφλής οπαδού της Νότιγχαμ που συγκίνησε όλο τον κόσμο
Από το 2012, όταν η όρασή της άρχισε να επιδεινώνεται, η Βέρα Χιλ άφησε το εισιτήριο διαρκείας της Νότιγχαμ κι άκουγε τα παιχνίδια της ομάδας στο ραδιόφωνο, ήθελε όμως να ακούσει, έστω μια ακόμα φορά, το Mull of Kintyre από τους οπαδούς στο City Ground...

H Βέρα ξεκίνησε να πηγαίνει στους αγώνες της Νότιγχαμ Φόρεστ με τον αείμνηστο σύζυγό της Τζον τη δεκαετία του 1970. Με ύψος μόλις 1,50 έπρεπε να στέκεται όρθια, πάνω σε ένα τελάρο που κουβαλούσε, για να μπορεί να βλέπει τη δράση στον αγωνιστικό χώρο. Ο έρωτάς της με τους Reds συνεχίστηκε για τις επόμενες πέντε δεκαετίες. Ακολουθούσε την ομάδα στα εκτός έδρας ματς. Ήταν παρούσα σε όλα τα εντός.

Μετά τον θάνατο του Τζον το 2000 η Βέρα πήγαινε στα παιχνίδια με τον γιο της. Ο αγαπημένος της παίκτης είναι ο Στιούαρτ Πιρς και αγαπημένοι τις αγώνες οι νίκες στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο υπό τον Μπράιαν Κλαφ το 1979 και το 1980.

Όταν διαγνώστηκε με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση που προκαλεί προοδευτική απώλεια της κεντρικής όρασης, πήρε την σπαρακτική απόφαση να μην ανανεώσει το εισιτήριο διαρκείας της. Σταμάτησε να πηγαίνει στο «City Ground» το 2012. Κάποιες φορές ζητούσε από την κόρη της, Ντέμπι, να παρκάρει έξω από το στάδιο της ημέρες αγώνων για να μπορεί να ακούσει τους οπαδούς να τραγουδούν. Πρόσφατα λοιπόν η Ντέμπι αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα η 92χρονη πλέον Βέρα να ακούσει το Mull of Kintyre μέσα από το γήπεδο, στις κερκίδες που επισκέπτονταν σε όλη της τη ζωή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen