REAL LIFE WHO

Κωνσταντίνος Βήτα: Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα κήπο, άλλος τον ποτίζει, άλλος τον αφήνει να ξεραθεί


JTeam

3 Ιουνίου 2024

Κωνσταντίνος Βήτα: Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα κήπο, άλλος τον ποτίζει, άλλος τον αφήνει να ξεραθεί
Ο ποιητής της electro pop, Κωνσταντίνος Βήτα, με το νέο του άλμπουμ «Το χέρι» επιμένει πως οι άνθρωποι έχουμε πολλά που μας ενώνουν και λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν

Στο τελευταίο live του που παρακολούθησα, μια χειμερινή νύχτα του 2023 υπό βροχή στην Ελευσίνα, ο Κωνσταντίνος Βήτα δεν ήταν μόνος του· επανασυνδεόταν πανηγυρικά με το Μιχάλη Δέλτα, την έτερη δύναμη των Στέρεο Νόβα. Χορεύαμε με κουκούλες, μπουφάν, ομπρέλες και ήταν ωραία. Θυμίζοντας μου την ηλεκτρονική εφηβεία που επιφύλασσε αυτό το σχήμα για πολλούς από εμάς.

Όμως, η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα έμελλε να έχει ένα σημαντικό ρόλο και στην ενηλικίωση της ίδιας γενιάς. Είτε γιατί η εμψυχωτική ποίηση του αφομοιώθηκε στ’ αυτιά μας πριν από τους στίχους του Ρίτσου και του Σεφέρη, είτε γιατί ήταν από τους λίγους που μιλούσαν ευαίσθητα σε μια εποχή (ευμάρειας) όπου η ευαισθησία ήταν tres banal· είτε ακόμα – για αμιγώς προσωπικούς ρόλους – το track της «Σούπερ Στέλλας» από τους «Γερανούς» του 1999 τον έκανε μέσα μου ένα Μιχάλη Κακογιάννη στο γύρισμα του αιώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr