REAL LIFE WHO

Panos A. Panay: Ιθύνων νους των Grammys ο Ελληνοκύπριος - Επέζησε από την τουρκική εισβολή


JTeam

25 Ιουνίου 2024

Panos A. Panay: Ιθύνων νους των Grammys ο Ελληνοκύπριος - Επέζησε από την τουρκική εισβολή
«Η πρώτη μου ανάμνηση είναι ότι η μητέρα μου με κρατούσε και έτρεχε μαζί με την αδερφή μου στο υπόγειο για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών»

O Panos (Andreas) Panay ήταν 2 ετών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο. «Η πρώτη μου ανάμνηση είναι ότι η μητέρα μου με κρατούσε και έτρεχε μαζί με την αδερφή μου στο υπόγειο για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών», θυμάται. «Μεγάλωσα στη μεταπολεμική Κύπρο—σε καταφύγια, με πρόσφυγες, έλλειψη τροφίμων, διαλυμένες οικογένειες, και το αίσθημα της συνεχούς ανασφάλειας—που τελικά διαμόρφωσε τη ζωή μου» υπογραμμίζει.

Από εκείνη τη δύσκολη περίοδο της παιδικής του ηλικίας, η εξέλιξή του έχει μπει σε μια αξιοσημείωτη ανοδική τροχιά, καθώς εκτοξεύθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αναρριχήθηκε σε ηγετικές θέσεις στις ΗΠΑ. Στην αρχή της καριέρας του, υπηρέτησε ως talent agent, μεταξύ άλλων για θρυλικούς καλλιτέχνες όπως ο Λέοναρντ Κόεν, η Νίνα Σιμόν και ο Τσικ Κορία. Μετά από σημαντικές θητείες στον επιχειρηματικό στίβο και τον ακαδημαϊκό βίο, υπηρετεί τώρα ως Πρόεδρος της Recording Academy (σσ: Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ), του οργανισμού πίσω από τα βραβεία Grammy. Είναι το πρώτο άτομο που γεννήθηκε εκτός ΗΠΑ και κατέχει αυτή τη θέση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr