REAL LIFE WHO

Σάιμον Στόουν: Ποιος είναι ο Αυστραλός δημιουργός που φέρνει τη Μήδεια στο Παλλάς;


JTeam

3 Ιουλίου 2024

Σάιμον Στόουν: Ποιος είναι ο Αυστραλός δημιουργός που φέρνει τη Μήδεια στο Παλλάς;
Κι αν η Μήδεια ζούσε στο Κάνσας και μόλις είχε πάρει εξιτήριο από ψυχιατρική κλινική; Ο Σάιμον Στόουν έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με την μεταγραφή της «Μήδειας», την παράσταση στην οποία οφείλει το ευρωπαϊκό του hip. Kι εμείς μαθαίνουμε τα πάντα γι’ αυτόν

Μόλις στα 40 του χρόνια έχει καταφέρει όσα άλλοι συνάδελφοί του των παραστατικών τεχνών θα χρειάζονταν δύο ζωές για να υλοποιήσουν. Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του (σε ηλικία 44 ετών και μάλιστα μπροστά στα μάτια του γιου του) τον τραυμάτισε ανεπανόρθωτα, πείθοντας τον για τον ελάχιστο χρόνο της ανθρώπινης ζωής και το αναπάντεχο του βίου.

Δεν έχασε χρόνο. Από την εφηβεία του ο Σάιμον Στόουν ήξερε ότι θα ασχοληθεί με τις Τέχνες, ρουφώντας γνώση για το θέατρο και τον κινηματογράφο με μανική διάθεση. Γεννημένος στην Ελβετία αλλά μεγαλωμένος στην Αυστραλία, έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος στα 16 του χρόνια για να ιδρύσει την θεατρική ομάδα του μόλις αποφοίτησε από τη δραματική σχολή. Σύντομα απέσπασε τον τίτλο του «τρομερού παιδιού» της αυστραλιανής σκηνής πιστεύοντας ότι ο λόγος που οι άνθρωποι συνδέονται τόσο στενά με το θέατρο είναι «γιατί αγαπούν να παρακολουθούν την ανθρώπινη κατάσταση στα όρια της». Καθόλου τυχαίο που καταπιάστηκε με Έλληνες τραγικούς και κλασικούς συγγραφείς εφορμώντας από τους αρχαίους μύθους για να πει σημερινές ιστορίες. «Τι κι αν είναι μια πολύ παλιά ιστορία αλλά μιλάει για σένα;» αναρωτιέται προβοκατόρικα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr