REAL LIFE WHO

Stacey Abrams: Ποια είναι η πολιτική ηγέτης που είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2021


The Jennettes

3 Φεβρουαρίου 2021

Stacey Abrams: Ποια είναι η πολιτική ηγέτης που είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2021

Το όνομα της Stacey Abrams, σύμφωνα με το Reuters, είναι ανάμεσα στα υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2021. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη δουλειά της για τη διασφάλιση των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των Αμερικανών και την άσκηση του δικαιώματος ψήφου για όλους

Η Abrams είναι το δεύτερο από τα έξι παιδιά των Αιδεσιμότατων Carolyn και Robert Abrams, που γεννήθηκε στο Mississippi και μεγάλωσε στη Georgia. H ίδια πήρε το πτυχίο της στις Διεπιστημονικές Μελέτες με τον μεγαλύτερο έπαινο από το Spelman College, συνέχισε με σπουδές στη Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Texas, ενώ έχει και διδακτορικό από το Yale Law School.


Η πολιτική ηγέτης, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα ψήφου και ευπώλητη συγγραφέας των New York Times μετά από θητεία 11 χρόνων στον Οίκο των Αντιπροσώπων στη Georgia, το 2018 αποφάσισε να κατέβει με τους Δημοκρατικούς ως υποψήφια για τη θέση του Κυβερνήτη της Πολιτείας της.

Αν και έχασε από τον έτερο υποψήφιο, έγινε η υποψήφια των Δημοκρατικών που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία της Georgia. Εκτός από αυτή την πρωτιά, η ίδια έγινε και η πρώτη μαύρη γυναίκα υποψήφια Κυβερνήτης για ένα μεγάλο κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πρώτη μαύρη γυναίκα από την Πολιτεία της Georgia που μετέφερε την απάντηση στο Ηνωμένο Κράτος.

Η Stacey Abrams στις εκλογές του 2018 έγινε μάρτυρας της κακοδιαχείρισης του Secretary of State office. Έτσι, ξεκίνησε έναν δίκαιο αγώνα για να διασφαλίσει ότι κάθε Αμερικάνος πολίτης θα έχει χωρίς διακρίσεις τη δική του φωνή στο εκλογικό τους σύστημα. Η ίδια προχώρησε στη σύσταση προγραμμάτων για να το πετύχει αυτό, όπως το «Fair Fight 2020», μια πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση και την εκπαίδευση ομάδων προστασίας των ψηφοφόρων στις 20 Πολιτείες- πεδία μάχης, όπου δεν είναι γνωστό ποια παράταξη θα υποστηρίξουν.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Abrams ίδρυσε πολλούς οργανισμούς αφιερωμένους στα δικαιώματα ψήφου, την εκπαίδευση και την πρόσληψη Αφροαμερικανών και την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων τόσο σε πολιτειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το 2019, ξεκίνησε το «Fair Count» για να εξασφαλίσει την ακρίβεια στην απογραφή του 2020 και μεγαλύτερη πολιτική συμμετοχή και το έργο Southern Economic Advogress, μια πρωτοβουλία δημόσιας πολιτικής για τη διεύρυνση της οικονομικής δύναμης και την οικοδόμηση δικαιοσύνης στο Νότο.

Η ίδια είναι επίσης μέλος στο Council on Foreign Relations και στο Board of Directors for the Center for American Progress και έχει λάβει το βραβείο New Frontier του John F. Kennedy. Πέρα όμως από την πολιτική της καριέρα, έχει γράψει 8 ρομαντικά μυθιστορήματα δράσης υπό το συγγραφικό ψευδώνυμο Selena Montgomery,καθώς και δύο βιβλία που μπήκαν στη λίστα των best-selling από τους New York Times, τα «Lead from the Outside» και «Our Time is Now».

Να σημειωθεί πως υποψήφιοι για το Βραβείο Νόμπελ μαζί της, είναι και η Greta Thunberg, όπως και το κίνημα Black Lives Matter.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr