REAL LIFE WORKING GIRL

Εργαζόμενες μητέρες και ενοχές


31 Μαΐου 2017

pexels-photo-185088.jpeg

Ωστόσο σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων γίνονται περισσότερο υπεύθυνα, κατανοούν τη σύνδεση της εργασίας και των χρημάτων και τα κορίτσια είναι πιο ανεξάρτητα αφού έχουν ως πρότυπο τη μητέρα τους. Επίσης, οι εργαζόμενες μητέρες βιώνουν λιγότερο άγχος και μελαγχολική διάθεση σε σχέση με τις μητέρες που δεν εργάζονται.

Παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο για τις εργαζόμενες μαμάδες να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις. Γυρνώντας από τη δουλειά θα πρέπει να ασχοληθούν με τα παιδιά, να ετοιμάσουν το βραδινό και να επικοινωνήσουν με το σύζυγό τους. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό ο προσωπικός χρόνος δεν υπάρχει. Από την άλλη μεριά υπάρχουν η καριέρα, οι κόποι τόσο χρόνων και οι σπουδές, που δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και στην εργασία.

Τι μπορείτε να κάνετε αν νιώθετε ενοχές

Εφόσον έχετε αποφασίσει να δουλεύετε θα πρέπει, κάθε φορά που έχετε ενοχές, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι η εργασία σας προσφέρει σταθερότητα, ανεξαρτησία και ασφάλεια. Η εργασία μας βοηθάει εκτός από το οικονομικό και στο ψυχολογικό κομμάτι, γι αυτό και είναι απαραίτητη σε πολλές γυναίκες ανεξάρτητα εάν έχουν ή όχι παιδιά. Αφήστε στην άκρη τις ενοχές και προσπαθήστε να αξιοποιείτε την κάθε στιγμή που είστε μαζί με τα παιδιά σας, γιατί η αγάπη αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. 

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα για τα οποία δεν θα πρέπει να νιώθετε ενοχές

Τέλος περάστε όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο μπορείτε με τα μικρά σας. Ποιοτικός χρόνος όμως δεν είναι όταν εγκαταλείπετε τα παιδιά σας μπροστά στην τηλεόραση, ούτε όταν τους αγοράζετε κάθε τόσο παιχνίδια με σκοπό να μην ασχολείστε πολλές ώρες μαζί τους. Ποιοτικός χρόνος είναι όταν πηγαίνετε μαζί μια βόλτα, όταν μοιράζεστε τις ίδιες δραστηριότητες, εμπειρίες και συναισθήματα. Μόνο τότε θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε πραγματικά μαζί τους.