REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς να μείνετε συγκεντρωμένες σε ένα γραφείο γεμάτο περισπασμούς


28 Ιουνίου 2017

pexels-photo-296878.jpeg

Βάλτε στο αθόρυβο το κινητό σας

Όταν χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο σας και δεν είναι για δουλειά, τόσο λιγότερο καταφέρνετε να μείνετε συγκεντρωμένες. Για να μπορέσετε να ασχοληθείτε με τη δουλειά σας και να είστε συγκεντρωμένες, απλά βάλτε στο αθόρυβο ή ακόμα καλύτερα κλείστε το κινητό σας.

Κλείστε τα social media

Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να χάνεται μέχρι και το 20% της παραγωγικότητας των εργαζομένων λόγω της ενασχόλησης τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ώρες εργασίας. Οι ειδοποιήσεις, τα μηνύματα και οι ενημερώσεις που λαμβάνετε από τους φίλους σας, σας αναγκάζουν να κοιτάτε συνέχεια την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή.

Βάλτε ακουστικά και ακούστε μουσική

Αν και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουλεύουν και παράλληλα να ακούνε μουσική, ωστόσο υπάρχουν μελέτες που σχετίζουν την ακρόαση της μουσικής με τη συγκέντρωση. Αν λοιπόν βρίσκετε σε ένα θορυβώδες γραφείο, βάλτε τα ακουστικά σας και απολαύστε την αγαπημένη σας μουσική.

Καθαρίστε το γραφείο σας

Αν βρίσκετε σε ένα ήσυχο χώρο αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να δουλέψετε, ενδεχομένως ένα καθαρό και κακοποιημένο γραφείο σας βοηθήσει να μείνετε οργανωμένες και συγκεντρωμένες.

Χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης

Όσο σημαντικό είναι να είστε συγκεντρωμένες στη δουλειά σας άλλο τόσο σημαντικό είναι να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν νιώθετε ότι σας κυριεύει το άγχος, βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε διάλλειμα και να πάρετε βαθιές ανάσες. Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στη δουλειά σας πιο ήρεμες και με περισσότερη ενέργεια.