REAL LIFE WORKING GIRL

Είστε άνω των 30 και σταματήσατε να αγαπάτε τη δουλειά σας;


13 Σεπτεμβρίου 2017

pexels-photo-556965.jpeg

Καταρχάς πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με έρευνα της Gallup, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω που αισθάνονται εντελώς δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους, ενώ μόνο το 13% νιώθουν ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν. Τι μπορείτε να κάνετε; Η πιο εύκολη και λογική επιλογή είναι να φύγετε και να βρείτε κάτι άλλο. Να αλλάξετε όμως εργασία έτσι ξαφνικά; Να στραφείτε σε μια εντελώς διαφορετική καριέρα στα 34; Ας αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα με ρεαλισμό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αφήσετε μια θέση εργασίας όταν έχετε ξεπεράσει την ηλικία των 30 και όταν αυτή η θέση πληρώνει τις διακοπές σας και τις βραδινές σας εξόδους. Και φυσικά δεν αφήνετε τη δουλειά σας όταν επικρατεί οικονομική κρίση και επειδή απλά νιώσατε ότι έχετε μπει σε μια ρουτίνα. Όμως μην απογοητεύστε γιατί λύσεις υπάρχουν: αν δεν μπορείτε για διάφορους λόγους να αλλάξετε δουλειά, θα αλλάξετε τον τρόπο που δουλεύετε. Σκοπός σας πρέπει να είναι να αποκτήσετε και πάλι κίνητρα και να ανακτήσετε τα επίπεδα ενέργειας που είχατε παλαιότερα. Οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας φανούν χρήσιμες.

Αλλάξτε το γραφείο σας. Με απλά λόγια κάντε του μια μικρή ανακαίνιση. Βάψτε τους τοίχους με πιο φωτεινά χρώματα, αγοράστε μερικά φυτά ή βάλτε στους τοίχους χαριτωμένες εικόνες. Μπορεί όλο αυτό να σας φαίνεται ανούσιο, όμως αλλάζοντας το χώρο εργασίας μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση και να σας κάνει να νιώθετε λιγότερο άγχος και πίεση.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβολίζει ένα ακατάστατο γραφείο;

Κάντε πολλά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι έρευνες δείχνουν ότι η λήψη ενός διαλείμματος κάθε 90 λεπτά βελτιώνει την εστίαση κατά 30 τοις εκατό και την αίσθηση της ευημερίας κατά 46 τοις εκατό. Έτσι την επόμενη φορά που θα πάτε στη δουλειά βάλτε στόχο να κάνετε πολλά και μικρά διαλείμματα ώστε να νιώθετε ξεκούραστοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις.

Αλλάξτε τον τρόπο που συνεργάζεστε με την ομάδα σας. Εγκαταλείψτε ορισμένους τύπους και κάντε τα πράγματα πιο απλά και ευχάριστα. Για παράδειγμα αν είστε στέλεχος σε μια εταιρία, μια καλή ιδέα είναι να μετακομίσετε τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του τμήματος σας στην καφετέρια της γειτονιάς. Επίσης μπορείτε να διοργανώσετε εκδηλώσεις ή να αναθέσετε ομαδικές εργασίες σε ανθρώπους που αγαπάνε τη συνεργασία. Με όλες αυτές τις αλλαγές θα διαπιστώσετε ότι τελικά η δουλειά σας δεν είναι τόσο βαρετή όσο νομίζατε.

Τέλος αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι μερικές φορές δεν φταίει η δουλειά, αλλά υπεύθυνός είναι ο τρόπος που την αντιμετωπίζετε. Ακόμα και αν αλλάξετε εργασία η ρουτίνα θα έρθει και πάλι στην επιφάνεια κάποια στιγμή. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως στο χέρι σας είναι να κάνετε τα πράγματα πιο ευχάριστα ώστε να ξεφύγετε από τη μονοτονία της καθημερινότητας. Διέξοδος υπάρχει σε κάθε δωμάτιο όπως υπάρχει και μια λύση σε όλα τα παζλ.