REAL LIFE WORKING GIRL

6 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο όσοι εργάζονται στο εξωτερικό


27 Σεπτεμβρίου 2017

pexels-photo-29775565939.jpeg

Δεν γίνεται να μάθετε μια ξένη γλώσσα από τη μια μέρα στην άλλη. Πολλοί πιστεύουν ότι εάν πάνε σε μια χώρα που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, θα τη μάθουν σχεδόν αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Δεν γίνεται να ξυπνήσετε την επόμενη μέρα και να αρχίσετε να μιλάτε γαλλικά ή ισπανικά. Ακόμα και αν έχετε κάνει κάποια μαθήματα, χρειάζεται χρόνος για να μπορέσετε να χειρίζεστε καλά μια ξένη γλώσσα.

Δεν είναι τα πράγματα πάντα τόσα όμορφα όσο φαίνονται. Μπορεί μια ξένη χώρα να φαίνεται η καλύτερη και με καταπληκτικές προοπτικές εργασίας, όμως δεν είναι τα πράγματα τόσο εύκολα όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Στην πραγματικότητα εάν αποφασίσετε να εργαστείτε σε μια ξένη χώρα, πρέπει να είστε οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή. Όσοι δουλεύουν στο εξωτερικό δεν το πέτυχαν τυχαία, αντ αυτού προσπαθήσανε αρκετά και πήρανε πολλά ρίσκα.

Διαβάστε εδώ; Η πρώην συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της Huffington Post αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Χάνετε τους φίλους σας και τις κοινωνικές επαφές. Όσοι μετακομίζουν σε μια ξένη χώρα αναπόφευκτα χάνουν την επαφή με τους φίλους τους. Και ενώ μπορεί κάποιες φιλίες να παραμείνουν δυνατές και να αντέξουν την απόσταση, ωστόσο οι περισσότερες χάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Υπάρχουν μέρες που είναι πολύ μοναχικές. Ναι το να ζει κάποιος στο εξωτερικό μπορεί να ακούγεται θαυμάσιο. Και μπορεί να γίνει θαυμάσιο. Όμως μερικές μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, κυρίως όταν γυρνάς στο σπίτι και δεν έχεις κανέναν για να μιλήσεις.

Οι αρρώστιες φαίνονται εκατό φορές χειρότερες από όταν ήσασταν σπίτι. Μόλις μετακομίσατε σε μια ξένη χώρα και αρρωστήσατε. Και ενώ δεν είστε σοβαρά άρρωστοι, εσείς νομίζετε ότι είστε χάλια. Σκέφτεστε ότι για να επισκεφτείτε το γιατρό πρέπει να μιλάτε καλά τη γλώσσα. Δεν μπορείτε να πάρετε τα φάρμακα που θέλετε χωρίς συνταγή. Αν πρέπει να μείνετε σπίτι ίσως δεν υπάρχει κανένας να σας φροντίσει. Με απλά λόγια όταν αρρωστήσετε σε μια ξένη χώρα όλα φαίνονται βουνό.

Αλλάζετε. Η διαβίωση και η εργασία στο εξωτερικό διαμορφώνουν την προσωπικότητά σας. Γίνεστε πιο ώριμοι, ανεξάρτητοι και αποκτάτε καινούριες συνήθειες. Συνήθως προσπαθείτε να υιοθετήσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς κανόνες της χώρας στην οποία βρίσκεστε και ίσως καταλήξετε να αλλάξετε και εσείς οι ίδιοι.  Συνήθως γίνεστε καλύτεροι άνθρωποι και με περισσότερες εμπειρίες.