REAL LIFE WORKING GIRL

Τι πρέπει να κάνετε όταν σας εκμεταλλεύονται στη δουλειά


25 Οκτωβρίου 2017

red-hands-woman-creative.jpg

Γνωρίστε τα αληθινά σας συναισθήματα. Η δουλειά είναι σημαντική. Σας ωφελεί οικονομικά, πνευματικά και κοινωνικά. Αλλά δεν μπορεί να καθορίσει ποιοι πραγματικά είστε. Τον εαυτό σας τον ορίζετε μόνοι εσείς. Μπορεί μερικές φορές να νιώθετε ότι οι άλλοι προσπαθούν να σας μειώσουν, δίνοντας σας να κάνετε πράγματα που είναι κατώτερα με τα προσόντα σας, όμως σε αυτές τις στιγμές είναι σημαντικό να εξετάσετε τα συναισθήματά σας: Νιώθετε προσβεβλημένοι; Ανησυχείτε ότι η προστιθέμενη εργασία είναι πάρα πολύ; Μόλις καταλάβετε γιατί έχετε αυτή την αρνητική αντίδραση, προσπαθήστε να μιλήσετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε. Ένας βασικός κανόνας είναι να μην αντιδράτε εάν δεν έχετε καταλάβει πλήρως τα συναισθήματά σας.

Η σαφήνεια είναι το κλειδί. Εάν μπορέσετε να καταλάβετε και να επικοινωνήσετε τις ανάγκες σας ξεκάθαρα και ήρεμα τότε μπορεί να έχετε καλύτερο αποτέλεσα από ότι εάν λειτουργήσετε αυθόρμητα. Μην ζητήσετε να βρεθείτε με το αφεντικό σας, εάν πρώτα δεν έχετε κατανοήσει όλα όσα θέλετε και νιώθετε. Η ηρεμία και η σαφήνεια θα σας βγάλουν από την αμηχανία και θα σας κάνουν να δείτε τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς είναι.

Διατηρήστε την ενέργεια σας. Πολλές γυναίκες τείνουν να αποστραγγίζουν την ενέργεια τους κάνοντας υπερβολική ανάλυση. Εάν ξοδεύετε τον χρόνο σας ανησυχώντας για ένα λάθος που ίσως έχετε κάνει ή για μια παρεξήγηση που μπορεί να έχετε προκαλέσει ή για το τι μπορεί να σκεφτεί ένας συνεργάτης σας, τότε καίτε πολύτιμη ενέργεια. Μην ανησυχείτε για τα πράγματα χωρίς λόγο.

Προσπαθήστε να μειώσετε το στρες που σας προκαλεί η δουλειά. Εάν αισθάνεστε άγχος τότε δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα, να πάτε μια βόλτα ή να καλέσετε ένα φίλο στο σπίτι. Κάντε κάτι που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει.

Και τέλος αν το ποτήρι ξεχειλίσει ίσως η μόνη λύση είναι η παραίτηση. Γιατί εάν η κατάσταση ξεπεράσει τα όρια, τότε αργά ή γρήγορα μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά θέματα.