REAL LIFE WORKING GIRL

Ιωάννα Κολιακουδάκη: Το απόλυτo Yoga girl που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα


25 Ιανουαρίου 2018

alx-8796.jpg

Από το 2005 ασχολείται αποκλειστικά με τη Yoga και το Pilates. Έκανε την εκπαίδευσή της στο σύστημα Pilates κάτω από την παρακολούθηση της Elaine Mary Dutton και παράλληλα παρακολούθησε και παρακολουθεί σεμινάρια αξιόλογων δασκάλων, ενώ είναι και απόφοιτη της MK Pilates με εισηγητές τον Michael King και Malcolm Muirhead.

Ύστερα από συνεχή ταξίδια στην Ινδία για παρακολούθηση μαθημάτων από σημαντικούς δάσκαλους της Yoga απέκτησε τον παγκόσμια αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών Yoga. Ωστόσο η εκπαίδευσή της στο κομμάτι της Yoga δεν σταματά πότε, γι’ αυτό σημαντικοί δάσκαλοι μέσα από τα σεμινάριά βάζουν το λιθαράκι τους στην προσωπική της ταυτότητα.

Πριν 6 χρόνια αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να δημιουργήσει το δικό της κέντρο Yoga Pilates "The Tree of Life Center " στην περιοχή του Μοσχάτου στην Αθήνα. Τα μαθήματά της εμπνέουν αγάπη και χαρά και είναι βασισμένα στη ροή, στην ασφάλεια και στην ευθυγράμμιση. Έτσι λοιπόν και εμείς της ζητήσαμε να μας πει τα μυστικά της και να μας βάλει στον κόσμο της.

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Η γυμναστική είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου από μικρή. Η επιθυμία μου να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και να μεταδίδω χαρά με οδήγησαν στο να γίνω γυμνάστρια. Στην αρχή ασχολήθηκα με aerobic και δυναμικά προγράμματα. Ύστερα από ένα τραυματισμό και έντονη κόπωση ασχολήθηκα με τη Yoga και το Pilates. Τώρα, δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτά. Η εναρμόνιση αναπνοής άσκησης και χαλάρωσης μεταμορφώνει ζωές.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Μαθήματα Yoga & Pilates, αρκετά ραντεβού με ανθρώπους πονεμένους σωματικά που ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη γυμναστική, χαμόγελα, φιλοσοφικές συζητήσεις, διάβασμα και αρκετή κατανόηση.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Ευγνωμοσύνη

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Η εξέλιξη, είτε σωματική είτε ως δασκάλα.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Στα όνειρα μου πυρηνικός επιστήμονας

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Προσπαθώ να νιώθω άνθρωπος. Όποια δυσκολία εμφανίζεται δεν την μεταφέρω στο φύλο αλλά στη λάθος διαχείριση, στη λάθος αντιμετώπιση. Εξάλλου όλοι έχουμε δυνατά και αδύναμα σημεία.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην ρισκάρεις.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Ό,τι κάνεις με αγάπη θα σε ανταμείψει.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Χα Χα είχα φτιάξει όμορφη ατμόσφαιρα για ένα μάθημα Yoga, κεράκια σε όλη την αίθουσα. Κι εκεί που καθοδηγούσα ήρεμα... ξαφνικά όλοι πανικόβλητοι φώναζαν... Ιωάννα παίρνεις Φωτιά.... πήρε φωτιά η παντελόνα μου.. καταλαβαίνετε όλα τα μπουκαλάκια νερό πάνω μου....

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας; (διαχωρισμός προσωπικής και επαγγελματικής ζωής)

Το κινητό δεν κλείνει, μπαίνει αθόρυβο μεταξύ 23:00-8:00 ( προσπαθώ να μην μπαίνω ούτε στα social media).

11. Το μότο σας

Remember to be a kid

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.