REAL LIFE WORKING GIRL

Αρίστη Σάρρα: Η δύναμη της φύσης που την οδήγησε στην επιτυχία


Αφροδίτη Σακκά

7 Ιουνίου 2018

aristi-by-dede3-copy.jpg

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Όλα ξεκίνησαν μέσα από προσωπικές μου εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της διαμονής μου στο Σαν Φρανσκίσκο, ύστερα από πολυετείς σπουδές στο χώρο της εστίασης σε διάφορα μέρη του κόσμου, άνοιξε μπροστά μου μια άκρως σαγηνευτική προοπτική που είχε να κάνει με τη φιλοσοφία του farm to table (από την παραγωγή, στην κατανάλωση). Αγάπησα τον εαυτό μου και έμαθα να τον φροντίζω μέσα από ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης. Έχοντας αυτά τα ερεθίσματα και επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισα ότι ήθελα να βρω έναν χώρο που να μπορεί να συνδυάζει την ψυχική αρμονία με όλα τα οφέλη που σου δίνει η φύση. Έτσι και δημιούργησα μια όαση στην πόλη, το Κτήμα Αρίστη στο Χαλάνδρι. Ένας πολυχώρος καλλιεργημένος με βιολογικά εποχιακά λαχανικά που μέσα από την υπηρεσία Bio Box αποστέλλουμε εβδομαδιαία στον καταναλωτή μας φρέσκα λαχανικά. Επίσης ασχολείται με εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, παιδικά πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις (κτλ.). Αυτό λοιπόν το επέκτεινα φέτος με τη δημιουργία ενός summer camp για τους μικρούς μας φίλους που θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δημιουργικές ενασχολήσεις μέσα σε ένα άκρως φυσικό και προστατευμένο περιβάλλον στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Το ίδιο συνέβη, κατά κάποιο τρόπο, και με τη SARISTI. Λίγο πριν αποφασίσω να ασχοληθώ με τη δημιουργία των βιολογικών αφεψημάτων SARISTI υπέφερα από συχνές ενοχλήσεις στο στομάχι μου και με τη βοήθεια ενός φίλου βοτανολόγου κατάφερα να τις ξεπεράσω εντελώς. Η δύναμη της φύσης και των βοτάνων έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην βελτίωση της υγείας μου και αυτό μου άνοιξε νέους ορίζοντες τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Είμαι κυριολεκτικά μοιρασμένη ανάμεσα στο Κτήμα Αρίστη και στην SARISTI. Ξεκινάω την ημέρα μου στα γραφεία της SARISTI, οργανώνοντας τις εξαγωγές μας και προγραμματίζοντάς μαζί με τους συνεργάτες μου τις επόμενες κινήσεις μας, οι οποίες είναι πάντα με γνώμονα την βελτίωση και τον εμπλουτισμό των προϊόντων μας. Τις υπόλοιπες ώρες βρίσκομαι στο Κτήμα, ρυθμίζοντας εκκρεμότητες και παρακολουθώντας την οργάνωση των εκδηλώσεων και των καλλιεργειών.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Τι με περιμένει αύριο;!

Είναι τόσο έντονη η ροή της δουλειάς μου και με τόσες εναλλαγές που το κάθε λεπτό είναι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο. Αυτό είναι καλό γιατί από τη μια δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς και να πέσεις στη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά από την άλλη «τρομάζεις» με την ιδέα του τι αλλο μπορεί να προκύψει! Παρόλα αυτά όμως όταν στο τέλος της ημέρας έχω τη δυνατότητα να ευχαριστηθώ ένα blend Saristi έχοντας θέα τον ανθισμένο κήπο του κτήματος, νιώθω γεμάτη και ευτυχισμένη.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Τη δημιουργικότητα και τη φύση. Ευτυχώς, νιώθω τυχερή που έχω καταφέρει να ενσωματώσω και τα δυο στη δουλειά μου, κάτι που είναι σπάνιο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και είμαι τόσο παθιασμένη μαζί της γιατί μέσα από αυτή μπορώ να βρω στοιχεία του εαυτού μου.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Η επιλογή μου να ασχοληθώ με το Κτήμα και τη δημιουργία βιολογικών αφεψημάτων δεν έγινε τυχαία. Λόγω των προσωπικών μου εμπειριών, το έψαξα πάρα πολύ το θέμα και ουσιαστικά το αποτέλεσμα ήρθε ως λογική αλληλουχία. Συνεπώς με εκφράζει τόσο πολύ αυτό που κάνω που δεν θα μπορούσα να με φανταστώ να ασχολούμαι με κάτι διαφορετικό.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Το ότι είμαι γυναίκα στο χώρο αυτό, θεωρώ ότι είναι μεγάλο προσόν γιατί οι γυναίκες πλέον είναι πολύ δυναμικές και διαθέτουν ισχυρό ένστικτο με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν τα όνειρα τους.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

«Να ακολουθήσει το όνειρό του χωρίς να φοβάται τι θα γίνει αύριο».

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Ακριβώς ό,τι λέω και στον εαυτό μου: «Να βάζει υψηλούς και συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι με επιμονή, υπομονή και θετική σκέψη σε φέρνουν πιο κοντά στο να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου».

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία των εταιριών Saristi/Κτήμα Αρίστη, τα γραφεία στεγάζονταν στο σπίτι μου. Μια μέρα που δουλεύαμε μέχρι αργά το βράδυ, και ήμασταν πολύ κουρασμένοι και πιεσμένοι καθώς προσπαθούσαμε να προλάβουμε κάποιες προθεσμίες, τους κοιτάω και τους λέω «η δουλειά χωρίς καλό φαγητό δεν προχωράει. Τι λέτε, τα παρατάμε όλα και ξεκινάμε το μαγείρεμα;». Έπρεπε να δείτε το βλέμμα τους εκείνη τη στιγμή! Στην αρχή ήταν όλοι ξαφνιασμένοι αλλά μετά λυθήκαμε στα γέλια και άρχισε το μαγείρεμα. Περάσαμε υπέροχα. Να τονίσω δε, ότι όλα ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους και με μεγάλη επιτυχία. Ακόμα το θυμόμαστε και γελάμε!

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Το κλείνω όταν κοιμάμαι έτσι ώστε το πρωί να είμαι γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια. Χρειάζεται λίγη ξεκούραση για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

11. Το μότο σας

«Αντιμετωπίζοντας τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και δρώντας με όλη την ψυχή σου, βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία». Αυτό λέω συνέχεια στον εαυτό μου και να του δίνω εγώ η ίδια την ώθηση που χρειάζεται για να ολοκληρώσει αποτελεσματικά όλες τις προκλήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κτήμα Αρίστη και το SARISTI μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ.


*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα