REAL LIFE WORKING GIRL

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ζητήσετε αύξηση


6 Φεβρουαρίου 2019

2562.jpg

Εάν δεν σας αρέσει ο μισθός σας ή δεν έχετε πάρει την προαγωγή που επιθυμείτε, έφτασε η ώρα να το ζητήσετε. Και για να πετύχετε το σκοπό σας, είναι σημαντικό να ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Αναλάβετε περισσότερες ευθύνες.

Πριν ζητήσετε αύξηση, θα πρέπει να την κερδίσετε, οπότε πριν χτυπήσετε τον πόρτα του εργοδότη σας, ξεκινήστε να αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες στο γραφείο. Για παράδειγμα προσπαθήστε να βρίσκεται λύσεις σε ένα ομαδικό πρόβλημα ή κάντε κάποιες αλλαγές που θα είναι κερδοφόρες για την επιχείρηση.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Ξεκινήστε να συμμετέχετε περισσότερο.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θα παίξει σημαντικό ρόλο την ημέρα που θα πάτε να ζητήσετε αύξηση, είναι η συμμετοχή. Όταν συμμετέχετε σε συναντήσεις και σε μίτινγκ, ειδικά εάν παρευρίσκονται οι προϊστάμενοι σας, βεβαιωθείτε ότι μιλάτε ή συμβάλετε περισσότερο. Επίσης προσπαθήστε να επικοινωνείτε μέσα στην ημέρα με τον εργοδότη σας, είτε όταν βρίσκεστε σε εταιρικές συναντήσεις είτε σε εκδηλώσεις.

Καταγράψτε τα επιτεύγματά σας.

Από την πρώτη μέρα της απασχόλησής σας, θα πρέπει να διατηρήσετε ένα απλό έγγραφο που θα απαριθμεί τα επιτεύγματά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να θυμάστε όλα τα επιτεύγματά σας από την πρώτη μέρα στη δουλειά και να τα αναφέρετε την κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

Προετοιμαστείτε.

Πριν ζητήσετε αύξηση θα πρέπει να έχετε εξασκηθεί για το τι πρόκειται να πείτε. Πιάστε το σύντροφό σας ή κάποιον που εμπιστεύεστε και κάντε μαζί πρόβα όλα όσα θέλετε να συζητήσετε με ον εργοδότη σας, προκειμένου να τον πείσετε να σας δώσει την αύξηση.

Τέλος είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα εναλλακτικό πλάνο.

Εάν καταλάβετε ότι η αύξηση σας δεν είναι μέσα στον προϋπολογισμό της εταιρείας, τότε διαπραγματευτείτε κάτι άλλο, όπως πιο ευέλικτο ωράριο ή κάποιο μπόνους. Αν παρόλα αυτά απορριφθούν όλα σας τα αιτήματα, τότε μπορείτε να ρωτήσετε τον εργοδότη σας τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε μια μελλοντική αύξηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.