REAL LIFE WORKING GIRL

6 λόγοι που οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση των χρημάτων


13 Φεβρουαρίου 2019

rawpixel-626044-unsplash.jpg

Στη μάχη των φύλων οι γυναίκες είναι εκείνες που κερδίζουν όσο αφορά τη διαχείριση των οικονομικών. Τείνουν να είναι πιο υπεύθυνες είτε με τα δικά τους χρήματα είτε όταν διαχειρίζονται τα οικονομικά άλλων. Εάν αναρωτιέστε γιατί, παρακάτω σας παραθέτουμε τους πιο βασικούς λόγους.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να επικεντρώνονται περισσότερο στην εξοικονόμηση όταν είναι νέες. Οι άντρες επιτρέπεται να είναι παρορμητικοί, ενώ οι γυναίκες υποτίθεται είναι πιο λογικές και ωριμάζουν πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως μαθαίνουν να διαχειρίζονται το σπίτι, την οικογένεια και κατά επέκταση πώς να διαχειρίζονται το δικό τους εισόδημα. Δεν είναι πάντα δίκαιη κατάσταση, ωστόσο έχει μεταδώσει στις γυναίκες δεξιότητες που μπορούν να τις βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη άποψη για τα οικονομικά όταν δημιουργούν οικογένεια. Και αυτό συμβαίνει γιατί αρχίζουν να εξετάζουν πώς η αποταμίευση μπορεί να κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Οι γυναίκες κοινωνικοποιούνται για να κερδίσουν οικονομική ευθύνη. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι αναμένεται να διαχειριστούν τα οικονομικά αλλά και να αναλάβουν  θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Είναι ριζωμένο στις γυναίκες από νεαρή ηλικία ότι τα οικονομικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή.

Οι γυναίκες τείνουν να βλέπουν μακροπρόθεσμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σχέδιο πρέπει να λειτουργήσει όχι μόνο σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Όταν πρόκειται για οικονομικά θέματα, αυτό συχνά σημαίνει τη χρήση ανώτερων τεχνικών εξοικονόμησης και στρατηγικών σχεδιασμού.

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα πραγματικό χάσμα εισοδήματος μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ καλές στην αποταμίευση. Ακόμη και αν μια γυναίκα βρίσκεται σε έναν τομέα όπου λαμβάνει ίσες αμοιβές, είναι πολύ πιθανό ότι θα φροντίσει να αποταμιεύσει χρήματα, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους δύσκολη κατάσταση που μπορεί να προκύψει.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να είναι έτοιμες για ό,τι συμβεί στο μέλλον. Αυτό σημαίνει πως κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια και ένα από αυτά είναι η διαχείριση των οικονομικών. Αν και δεν είναι πάντα ο κανόνας, αλλά όταν κάνεις καλή διαχείριση τω χρημάτων, είσαι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον.  

Δείτε στη gallery: Πώς να κάνετε τον πιο chic κότσο για το αυριανό meeting

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.