REAL LIFE WORKING GIRL

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού αφεντικού


6 Μαρτίου 2019

rawpixel-788601-unsplash.jpg

Το αφεντικό προκαλεί φόβο, ενώ ο ηγέτης εμπιστοσύνη. Ένα αφεντικό νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ενώ ένας ηγέτης ρωτάει και ακούει τις απόψεις όλων. Ένα καλό αφεντικό συμπεριφέρεται με ωραίο τρόπο στους υπαλλήλους του και δεν ενδιαφέρεται μόνο για την εταιρία αλλά και για τη ψυχική και σωματική τους υγεία.

Κάθε αφεντικό οφείλει να έχει χρόνο με τον κάθε υφιστάμενο του. Εκτός, από τα προγραμματισμένα μίτινγκ, θα πρέπει να μιλά με τον καθένα ξεχωριστά. Στο χρόνο αυτό ο κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τα παράπονά του ή ό,τι τον απασχολεί. Ο σωστός εργοδότης έχει προσωπική επαφή με τους εργαζόμενους με σκοπό να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους και να αναδείξει τις δεξιότητες του καθενός.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Πολλές φορές τα αφεντικά θεωρούν πως όταν ασκούν πίεση στους εργαζόμενους τους, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί στην πραγματικότητα αυξάνουν το άγχος τους, με αποτέλεσμα να γίνονται αντιπαραγωγικοί. Αυτή η μέθοδος οδηγεί πολλές φορές σε παραίτηση του εργαζόμενου ή στην απόρριψη μιας προαγωγής, γιατί δε θέλει να πάρει περισσότερες ευθύνες.

Διβάστε εδώ: 4 συνήθειες που κάνουν την εμφάνισή σας αντιεπαγγελματική

Ο σωστός ηγέτης είναι φιλικός και ευχάριστος προς τους εργαζόμενους. Ενδιαφέρεται για το καλό της ομάδας και κερδίζει την εμπιστοσύνη της. Με αυτό τον τρόπο οι υπάλληλοι παρακινούνται να δουλέψουν περισσότερο, ενώ αυξάνεται το ομαδικό πνεύμα.

Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως οι εργαζόμενοι προτιμούν να βρίσκονται σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, παρά σε ένα τοξικό περιβάλλον και να παίρνουν υψηλότερο μισθό.

Τέλος οι υπάλληλοι θέλουν ένα διευθυντή που να έχει ηθική και καλοσύνη και φυσικά να λαμβάνουν μια καλή αμοιβή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.