REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς θα φτιάξετε τη διάθεσή σας στο χώρο εργασίας


13 Μαρτίου 2019

anete-lusina-609864-unsplash.jpg

Τα προσωπικά προβλήματα, οι δυσκολίες που διανύουμε στη σημερινή εποχή αλλά και το κλίμα στη δουλειά, επηρεάζουν τη ψυχολογία μας με αποτέλεσμα  να μην είμαστε και τόσο παραγωγικοί και ευχάριστοι στο χώρο εργασίας. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για να ανεβάσετε το ηθικό και την διάθεση σας, ώστε να περάσετε τη μέρα σας ευχάριστα και παραγωγικά.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Φορέστε το αγαπημένο σας ρούχο. Η εξωτερική εμφάνιση ανεβάζει ή όχι τη διάθεση. Γι αυτό πριν φύγετε για τη δουλειά, διαλέξετε ένα από τα αγαπημένα σας ρούχα και θα νιώσετε πιο όμορφα.

Κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, κανονίστε έστω και μια φορά την εβδομάδα, να πηγαίνετε για πρωινό καφέ εκτός δουλείας με μια φίλη ή με συνάδελφο.

Κάντε ένα διάλειμμα το μεσημέρι στη δουλειά για να φάτε ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα σνακ, μακριά από το γραφείο σας, για να χαλαρώσετε.

Όταν νιώθετε έντονη κούραση ή σας λείπει η έμπνευση, σηκωθείτε και περπατήστε για λίγο. Η στάση του σώματος σε μια συγκεκριμένη θέση για πολλές ώρες κουράζει το σώμα και το πνεύμα.

Διαβάστε εδώ: 4 συνήθειες που κάνουν την εμφάνισή σας αντιεπαγγελματική

Οργανώστε το χώρο της εργασίας σας. Η ακαταστασία είναι η βασική αιτία που δεν μπορείτε να βάλετε τις σκέψεις σας σε μια σειρά και είναι εχθρός της παραγωγικότητας γιατί δεν βρίσκετε ποτέ αυτό που ψάχνετε. Για παράδειγμα, κάθε πρωί, πριν αρχίσετε την δουλειά σας, καθαρίστε το γραφείο σας, οργανώστε τα χαρτιά σας και αφήστε αρκετό ελεύθερο χώρο για να δουλέψετε με άνεση.

 Διακοσμήστε το χώρο εργασίας σας με αντικείμενα που σας αρέσουν, με φωτογραφίες, με χρώματα που σας ανεβάζουν την διάθεση, με λουλούδια και άλλα. Κάντε τον χώρο σας να φαίνεται όσο πιο οικείος γίνεται για να νιώθετε όμορφα με ωραία διάθεση.

 Αν μπορείτε ακούστε μουσική. Δεν είναι απαραίτητο να είναι δυνατή, αρκεί να την ακούτε εσείς και να σας ανεβάζει την διάθεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.