REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς να αλλάξετε καριέρα ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι αργά


3 Απριλίου 2019

nicole-honeywill-568366-unsplash.jpg

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε σχέδια και τελικά η ζωή να σας τα φέρνει αλλιώς; Ίσως σας έχει τύχει να κάνετε μια συγκέντρωση με παλιούς φίλους και κάποιος να λέει «Πώ πω ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα δούλευα σε τράπεζα. Πάντα πίστευα ότι θα ταξίδευα στον κόσμο με μια μοτοσικλέτα και θα έγραφα για την εμπειρία μου». Και τότε θυμάστε τα παλιά σας όνειρα και τα συγκρίνετε με το πού βρίσκεστε τώρα.

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

Ο γάμος, τα παιδιά και τα εγγόνια συχνά έρχονται νωρίτερα από όσο φαντάζεστε- ή και αργότερα. Ίσως ακολουθήσατε ένα μονοπάτι σταδιοδρομίας επειδή θεωρήσατε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, αφού είναι απολύτως φυσιολογικό να αλλάζετε τη σταδιοδρομία, ακόμη και όταν φαίνεται πολύ αργά.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες εφόσον έχετε σκοπό να αλλάξετε σταδιοδρομία.

Τώρα ή ποτέ.

Για τους περισσότερους επαγγελματίες, δεν υπάρχει ηλικία για να επιλέξουν μια νέα κατεύθυνση. Εάν έχετε ονειρευτεί να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα, δεν είστε μόνοι. Χιλιάδες άνθρωποι αποφασίζουν κάθε χρόνο να αλλάξουν δουλειά. Πάρτε τώρα την απόφαση.

Η καριέρα δεν είναι μια ευθεία γραμμή από το Α στο Β.

Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε ολοκληρωτικά την πορεία της σταδιοδρομίας σας από την αρχή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μια μη ρεαλιστική προσδοκία, ανεξάρτητα από το πόσο μεθοδικοί είστε. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι βιομηχανίες συγχωνεύονται, μεταμορφώνονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαφανίζονται. Η καριέρα σπάνια ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία. Πολλές καριέρες μπορούν να συγκριθούν με τα ταξίδια - υπάρχουν απρόοπτα και αλλαγές…Το μυστικό είναι να διασκεδάζετε και να καταγράφετε ό,τι συμβαίνει στη σταδιοδρομία σας.

Να είστε έτοιμοι για κριτικές.

Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε δουλειά, τότε πρέπει να είστε έτοιμοι να ακούσετε πολλές συμβουλές- συνήθως αποθαρρυντικές - από τους φίλους και την οικογένεια. Μπορεί να σας πούνε ένα διάφορα απαισιόδοξα σενάρια, ωστόσο πρέπει να μείνετε ψύχραιμοι και να θυμάστε πως οι δικοί σας άνθρωποι δεν αμφισβητούν το ταλέντο σας, απλά πολλές φορές υπερβάλλουν γιατί θέλουν το καλό σας.  Μπορεί επίσης να εκφράζουν τη δική τους εσωτερική αναταραχή για το αν είναι καιρός να σχεδιάσουν τη δική τους αλλαγή σταδιοδρομίας.

Λάβετε υπόψη ότι οι απαισιόδοξοι αποφεύγουν το άγνωστο, ενώ οι αισιόδοξοι προσκαλούν νέες προκλήσεις. Πάνω απ 'όλα να πιστεύετε στον εαυτό σας και να  ακολουθείτε τα ένστικτά σας. Μην αφήσετε τον φόβο της αλλαγής να σας παραλύσει.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Πείτε σε όλους όσους γνωρίζετε για τις φιλοδοξίες σας.

Δημιουργήστε ένα οικογενειακό δέντρο των επαφών.  Αν έχετε φίλους ή συνεργάτες που ασχολούνται με αυτό που σας ενδιαφέρει, ζητήστε τους να συναντηθείτε για να πάρετε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείτε.

Αναπτύξτε μια online παρουσία στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Ο επαναπροσδιορισμός της παρουσίας σας στο διαδίκτυο θα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην αλλαγή σταδιοδρομίας σας. Βελτιώστε την ψηφιακή ταυτότητά σας για να αντικατοπτρίσετε τη νέα κατεύθυνση, προσαρμόζοντας το προφίλ σας στο ρόλο και την εργασία που ακολουθείτε.

Η επιτυχία θα συμβεί, αρκεί να την πιστέψετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.