REAL LIFE WORKING GIRL

Οι καλύτερες συμβουλές για να επιβιώσετε στον εργασιακό χώρο και να μειώσετε τον κίνδυνο να βαρεθείτε


8 Μαΐου 2019

linkedin-sales-navigator-402853-unsplash.jpg

Καθώς περνούν τα χρόνια είναι πολύ εύκολο να χάσετε το πάθος για δουλειά. Η ρουτίνα δεν πλήττει μόνο τις σχέσεις αλλά και τον εργασιακό τομέα. Είναι σύνηθες λοιπόν άνθρωποι που εργάζονται πολύ καιρό σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο να χάσουν το ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους για δουλειά. Κι όσο πιο πολύ αφεθούν στη δίνη της καθημερινότητας τόσο πιο δύσκολο μπορούν να σταματήσουν να στροβιλίζονται ανώφελα.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Πώς λοιπόν μπορείτε να επιβιώσετε στον εργασιακό σας χώρο και να μειώσετε τον κίνδυνο να βαρεθείτε;

Αρχικά, προσδιορίστε τις προσωπικές σας αξίες. Οι αξίες είναι αυτές που σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η εσωτερική σύγκρουση θα δημιουργηθεί μπροστά σε κάποια κρίση και σε μία αλλαγή. Τότε είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας και να δείτε για ποιο λόγο υποτιμάτε κάποια αξία σας.

Μη φοβάστε να ρωτάτε γιατί. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αμφισβητεί και να αναρωτιέται. Καθώς μεγαλώνετε πασχίζετε να απαρνηθείτε τη φυσική σας περιέργεια. Όμως πρέπει να  αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο. Αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα. Ρωτήστε κάποιον που να γνωρίζει. Θα εκπλαγείτε από το πόσες ευκαιρίες και λύσεις θα εμφανιστούν ως δια μαγείας στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Πιστέψτε στον εαυτό σας. Όταν το κάνετε αυτό θα δείτε πως οι ιστορίες και τα πιστεύω σας μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Είστε ικανοί να καταφέρετε οτιδήποτε αποφασίσετε πως έχει νόημα για εσάς. Μην μένετε στη σκιά από φόβο.

Βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Μόλις εντοπίσετε τις εσωτερικές σας αξίες, αναδιοργανώστε την δουλειά και τις δραστηριότητές σας με βάση αυτές. Αναλάβετε μόνο όσα μπορείτε να διαχειριστείτε με άνεση και εντός φυσιολογικού ωραρίου.

Μάθετε να βάζετε όρια. Τα όρια σας βοηθούν να είσαστε καλά με τον εαυτό σας και τις αξίες σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.