REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν συνάδελφο που δεν έχει ομαδικό πνεύμα


9 Οκτωβρίου 2019

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν συνάδελφο που δεν έχει ομαδικό πνεύμα

Οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους στη δουλειά δεν είναι δεδομένες και δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Σε κάθε δουλειά μπορεί να υπάρχει ένας συνάδελφος που δεν είναι ομαδικός και ακόμα χειρότερα προσπαθεί να σας σαμποτάρει. 

Αν λοιπόν είστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον με έναν συνάδελφο που σας δημιουργεί προβλήματα ή που δεν διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα, συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε. 

Κάντε τον σύμμαχο σας. Εάν διαπιστώσετε ότι ο συνάδελφός σας, σας ανταγωνίζεται προσπαθήστε να τον γνωρίσετε καλύτερα και να καταλάβετε ποιος είναι ο σκοπός του. Αν και η μετατροπή των ανταγωνιστών σε συμμάχους δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, όταν όμως το πετύχετε θα είναι προς όφελός σας.

Χρησιμοποιήστε την ανταγωνιστική διάθεση ως κίνητρο για να βελτιώσετε τις δικές σας ικανότητες. Όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός στη δουλειά είναι καλό γιατί μπορεί να βοηθήσει στην αυτοβελτίωση σας. Σας αναγκάζει να δείξετε στους συναδέλφους και στο αφεντικό σας ότι έχετε ικανότητες και δεξιότητες.

Να ενεργείτε πάντα με ακεραιότητα. Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Bentley διαπίστωσε ότι το 84% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι η ακεραιότητα είναι η πιο σημαντική δεξιότητα ενός εργαζομένου.

Θα ήταν υπέροχο να είχαν όλοι οι άνθρωποι ομαδικό πνεύμα, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, για αυτό και δεν πρέπει να αφήνετε κανέναν να υπονομεύει τη δουλειά σας. Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε και θα καταφέρετε να βγείτε νικητές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα