REAL LIFE WORKING GIRL

Μία εργάσιμη μέρα στη φύση, μία μέρα απολαυστική και πιο παραγωγική


24 Φεβρουαρίου 2020

Μία εργάσιμη μέρα στη φύση, μία μέρα απολαυστική και πιο παραγωγική

Είναι πλέον αποδεκτό πως ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, όπου ο χρόνος είναι χρήμα. Πρέπει να τον αξιοποιούμε διαρκώς για να έχουμε παραγωγικά αποτελέσματα. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει τη σωματική και την ψυχική μας υγεία σε μεγάλο βαθμό και βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι έχουμε απομακρυνθεί από τη φύση και τους ρυθμούς της.

Τι γίνεται όμως με την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα; Δύο βασικά συστατικά που μας καθορίζουν σε πολλούς τομείς και φυσικά στον επαγγελματικό. Θα έλεγε κανείς, ότι ο χώρος εργασίας είναι ένα πεδίο που ευνοεί και ενεργοποιεί την παραγωγή ιδεών, μας κάνει δραστήριους.

Ωστόσο, το γεγονός ότι αφιερώνουμε τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο, δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο παραγωγικό μέρος. Σύμφωνα με έρευνες, ο κλειστός χώρος του γραφείου μειώνει την παραγωγικότητα, αφού υπάρχει θόρυβος, ξαφνικές διακοπές από άλλους συναδέλφους, νέα αιτήματα που προκύπτουν και πολλές διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα. Η διάσπαση προσοχής είναι σχεδόν αναπόφευκτη, ενώ τα ερεθίσματα δεν ανανεώνονται ποτέ.

Έτσι λοιπόν, μια ημέρα μου ήμασταν όλες στο γραφείο του jenny.gr και σαν να είχαμε βουλιάξει στις καρέκλες μας, ανοίξαμε μια συζήτηση σχετικά με το που θα μας άρεσε να δουλεύουμε και που θα νιώθαμε ακόμα πιο παραγωγικές. Και οι τέσσερις συμφωνήσαμε πως η καλύτερη στιγμή για υψηλότερη απόδοση είναι νωρίς το πρωί, όταν ακόμα δεν έχει έρθει κανείς στο γραφείο ή…ακόμα καλύτερα στη φύση, σε ένα πάρκο, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα παγκάκι. Αποφασίσαμε να πάρουμε τα laptops μας και να πάμε να δουλέψουμε στο Άλσος Παπάγου κάνοντας πικ νικ. Μπορεί να ακούγεται σαν μία μικρή ουτοπία, αλλά το δοκιμάσαμε. Έστω για λίγο, έστω για μία φορά και η αλήθεια είναι πως τα οφέλη που αποκομίσαμε ήταν πολλά.

jenny.gr

Αρχικά, όσο περίεργο και αν σας ακουστεί, ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα. Δεν είναι εξάλλου, τυχαίο το γεγονός πως σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας FlexJobs το 76% των 2.600 ερωτηθέντων εξομολογήθηκαν πως τα «σημαντικά» κομμάτια της δουλειάς γίνονται οπουδήποτε εκτός γραφείου.

jenny.gr

Κάτι ακόμα που παρατηρήσαμε ήταν πως αυξήθηκε η παραγωγικότητά μας. Κάνοντας ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον, ανανέωσε τη συγκέντρωσή μας και μας επέτρεψε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, χωρίς να μας αποσπούν την προσοχή τα τηλέφωνα που χτυπούν και οι φωνές των συναδέλφων. Όχι πως δεν τους αγαπάμε, το αντίθετο. Είναι όμως διαφορετικό και πολύ πιο ωραίο μερικές φορές να είμαστε κοριτσοπαρέα και να δουλεύουμε έξω στη φύση απολαμβάνοντας το φυσικό φως του ήλιου.

jenny.gr

Επειδή όμως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, μαζί με laptops, tablets, ημερολόγια και σημειωματάρια, πήραμε μαζί μας τις αγαπημένες μας μπάρες της Nature Valley. Μας αρέσουν τόσο πολύ γιατί φτιάχνονται με φυσικά συστατικά, όπως η βρώμη και το μέλι και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά μας, καθώς μπορούμε να τις απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας. Η καθεμία έχει βρει τη δική της γεύση - δεν ήταν μόνο μία- και στα mini breaks είχαμε δίπλα μας ένα ιδανικό  και γευστικό snack. Σε συνδυασμό με το σκηνικό, το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό για όλες. 

Οι μπάρες της Nature Valley είναι ό,τι χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή, αλλά και για την αρχή κάθε μέρας. Μπορεί να μην δουλεύουμε κάθε μέρα στη φύση, αλλά οι μπάρες της Nature Valley είναι πάντα συντροφιά μας. Βρίσκονται στα lunch bags, αλλά και στο συρτάρι του γραφείο για ώρα ανάγκης

Η κάθε λοιπόν μια διάλεξε την αγαπημένη της γεύση.

jenny.gr

H beauty editor επέλεξε τις Τραγανές Μπάρες Μούσλι με Μαύρη Σοκολάτα και τις Sweet & Salty Nut Σοκολάτα, Φιστίκι & Αμύγδαλο. Ξεκάθαρη αδυναμία στη σοκολάτα έδειξε η Ελένη. 

jenny.gr

Η fashion editor από την άλλη μεριά προτίμησε τις Τραγανές Μπάρες Μούσλι με Μέλι. Η Μάρθα έχει αδυναμία στο μέλι... 

jenny.gr

Η Εύα που ασχολείται με τα πιο μαμαδίστικα θέματα, αφού είναι η ίδια μαμά ενός 3χρονου αγοριού, τίμησε τις μπάρες με γεύση Sweet & Salty Nut Φιστίκι. Και εγώ, ως λάτρης της Nature Valley έχω πάντα στην τσάντα μου τις μπάρες πρωτεΐνης. Οι αγαπημένες μου γεύσεις είναι η σοκολάτα και η καραμέλα. 

 

jenny.gr

Η αλήθεια είναι ότι η ημέρα μας πέρασε πολύ παραγωγικά και πολύ ευχάριστα. Δουλέψαμε με τον ήλιο να μας χαϊδεύει το πρόσωπο και το ελαφρύ αεράκι να μας δροσίζει. Γελάσαμε, φάγαμε και γράψαμε τα άρθρα μας με λιγότερο άγχος και περισσότερη όρεξη για δουλειά, αλλά και για τα νόστιμα snacks της Nature Valley. 

 

jenny.gr

Και φυσικά καταλήξαμε πως η εργασία εκτός γραφείου μας κάνει να βλέπουμε πιο αισιόδοξα τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και βελτιώνει το επίπεδο παραγωγικότητας. Φύγαμε όλες με ένα πλατύ χαμόγελο, ανυπομονώντας να ξαναπάρουμε τα laptops και τα αγαπημένα snacks της Nature Valley και να ξαναβρεθούμε κοντά στη φύση. Γιατί η Nature Valley δεν φτιάχνει μπάρες δημητριακών για να τις απολαμβάνεις στον καναπέ σου... Φτιάχνονται για να έχεις ένα απολαυστικό σνακ όταν δημιουργείς στιγμές εκεί έξω. Μότο μας από σήμερα κιόλας είναι το #GetoutMore, για να μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τη φύση παρέα με τις αγαπημένες σου μπάρες, ακόμα και εάν βρίσκεσαι στην πόλη.