REAL LIFE WORKING GIRL

Συμβουλές αυτο-φροντίδας για όσους εργάζονται πολλές ώρες


26 Φεβρουαρίου 2020

Συμβουλές αυτο-φροντίδας για όσους εργάζονται πολλές ώρες

Σήμερα η ζωή είναι τόσο πολυάσχολη που συχνά δεν έχετε ελεύθερο λεπτό για να χαλαρώσετε με ένα φλιτζάνι τσάι. Έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε όσο αντέχουμε, αλλά ένας τέτοιος ρυθμός ζωής είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την πνευματική και σωματική σας ευεξία. 

Η πρόοδος της ηλεκτρονικής τεχνολογίας σας καθιστούν προσβάσιμους στην εργασία και σε άλλους ανθρώπους όλη την ημέρα. Συχνά ανταποκρίνεστε στις τηλεφωνικές κλήσεις, επειδή φοβάστε να φανείτε ότι δεν ενδιαφέρεστε.

Συνεπώς, αν δεν αφιερώσετε χρόνο, μπορεί να αισθάνεστε εξαντλημένοι και συναισθηματικά απογοητευμένοι. Εάν όμως θέλετε να είστε υγιείς και να εργάζεστε, θα πρέπει να βρείτε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Η φροντίδα του εαυτού σας αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της ψυχικής σας υγείας. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε σημαντικές συμβουλές αυτο-φροντίδας.

Μην ξεχνάτε να κοιμάστε. 

Ο ύπνος πρόκειται να είναι ο καλύτερος τρόπος για την ανανέωση του σώματός σας. Ο επαρκής ύπνος αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μπορεί να ωφελήσει το μυαλό, το βάρος και να βελτιώσει τη γενική σας ευεξία. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε δυσφορία και άλλα προβλήματα υγείας. 
Το σώμα σας χρειάζεται μια καλή ανάπαυση το βράδυ για να αποκτήσει τη δύναμη να ξεκινήσει μια νέα μέρα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Το να κοιμάστε αρκετά είναι η πρώτη από τις συμβουλές αυτο-φροντίδας όταν δουλεύετε πάρα πολύ.

Ακούστε το σώμα σας.
 
Είναι καλύτερα να ακούσετε το σώμα σας και να αφήσετε τη διαίσθησή σας να σας ζητήσει να βρείτε χρόνο για ανάπαυση. Το σώμα σας πάντα σας δίνει τα σήματα για να εκπληρώσετε τις ανάγκες του. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας μοναδικός και έξυπνος μηχανισμός που σας δίνει σημάδια. Ο στόχος σας είναι να τα παρατηρήσετε και να κάνετε όλα τα δυνατά πράγματα για να είστε ευτυχισμένοι και υγιείς.

Μείνετε για λίγο μόνοι. 
 
Σήμερα πολλοί άνθρωποι τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο μόνοι τους. Η μοναξιά σάς επιτρέπει να χαλαρώσετε και να επανεκκινήσετε τον εγκέφαλό σας για να απαλλαγείτε από τεράστιες ποσότητες πληροφοριών. Επιπλέον το να μένετε για λίγο μόνοι, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας. Εάν ανακαλύψετε τον εαυτό σας και βρείτε τη δική σας φωνή, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε ένα νέο όραμα για τον κόσμο. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε από τις πολυάριθμες ώρες εργασίας και ευθύνης.

Ασκηθείτε.

Εάν περνάτε πολύ χρόνο στο γραφείο, πρέπει να ασκείστε κάθε μέρα, επειδή η κίνηση είναι ζωή. Οι σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τις πιθανότητές σας να ζείτε περισσότερο και να είστε υγιείς. 

Περάστε χρόνο έξω. 

Το γραφείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για το σώμα και το μυαλό σας. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να αναπνέετε καθαρό αέρα και να απολαύσετε τον ήλιο. Το ηλιακό φως εμπλουτίζει το δέρμα και το σώμα σας με τη βιταμίνη D που είναι τόσο χρήσιμη για την υγεία. Μεγάλες εξωτερικές βόλτες θα βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας και θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να αντικαταστήσετε τον χρόνο μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή περπατώντας και κάνοντας άλλα πράγματα που θέτουν το σώμα σας σε κίνηση.

Κάντε διακοπές.

Εάν είστε κουρασμένοι, τότε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε σωστά τις διακοπές σας. Εκείνοι που αγαπούν το ταξίδι μπορούν να επισκεφθούν διάφορα εξαιρετικά και μαγευτικά μέρη. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να περάσετε τις διακοπές σας στο σπίτι, ειδικά αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα ταξίδια. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πάρκα, μουσεία, πισίνες και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μπορείτε επίσης να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να μαζέψετε φίλους στο σπίτι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα