REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς θα επιβιώσετε σε ένα θορυβώδες γραφείο


6 Αυγούστου 2020

Πώς θα επιβιώσετε σε ένα θορυβώδες γραφείο

Τηλέφωνα, meetings, συνεχείς διακοπές. Δεν είναι εύκολο να μείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα θορυβώδες εργασιακό περιβάλλον. Ούτε μπορείτε να διεκπεραιώσετε όλες τις δουλειές σας, όταν σας διακόπτουν διαρκώς.  

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα αν το γραφείο σας είναι ανοιχτού τύπου, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε ένα ήσυχο μέρος να συγκεντρωθείτε και να παραμείνετε αποδοτικοί. 
Όμως η ησυχία είναι ο μέγιστος παράγοντας συγκέντρωσης και παραγωγικότητας μέσα στο χώρο εργασίας. Μάλιστα, έρευνα έδειξε μέσω προσομοιωτικών test των καθημερινών δραστηριοτήτων σε ένα γραφείο, την πραγματική αξία της ησυχίας. 

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συνθέσουν κείμενα και να αναζητήσουν πληροφορίες, μερικά σε ένα ήσυχο περιβάλλον και μερικά σε ένα περιβάλλον που είχε άλλα άτομα να μιλούν. Οι εργαζόμενοι στον χώρο με την οχλαγωγία εκτέλεσαν 8,7% χειρότερα την αναζήτηση πληροφοριών και 10,6% χειρότερα τη σύνθεση κειμένων. Αυτό αθροιστικά σημαίνει περισσότερες ώρες απαιτούμενης εργασίας για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων και πολύ μεγαλύτερη εγκεφαλική κούραση.

Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως αυτό που εξουθενώνει τον εγκέφαλο είναι οι ομιλίες χαμηλής έντασης, οι ψίθυροι, κουβέντες από διπλανά γραφεία. Τότε ο νους προσπαθεί ασυνείδητα να συγκεντρωθεί στο να καταλάβει τι λέγεται και οδηγείται στην έλλειψη συγκέντρωσης.

Τί μπορείτε όμως, να κάνετε για να αποκτήσετε πολύτιμη ησυχία για συγκέντρωση;

Δοκιμάστε για κάποιες ώρες να βάλετε ακουστικά με μουσική σε χαμηλή ένταση. Θα σας ηρεμήσει και θα σας βάλει σε διαδικασία απρόσκοπτης δουλειάς.

Συζητήστε το με τους συναδέλφους με ευγένεια και παρακαλέστε τους να είναι πιο διακριτικοί στις εκδηλώσεις τους και πιο ήρεμοι.

Βάλτε το κινητό σας στην αθόρυβη λειτουργία και ζητήστε από όσους συνεργάτες είναι εφικτό, να κάνουν το ίδιο.

Για δουλειές που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση, ζητήστε να δουλεύετε από το σπίτι περιστασιακά.

Δοκιμάστε ωτοασπίδες, εάν τις αντέχετε και δεν σας δημιουργούν άλλου είδους πίεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα