REAL LIFE WORKING GIRL

Οι καλύτερες συμβουλές για παραγωγική εργασία από το σπίτι


19 Νοεμβρίου 2020

Οι καλύτερες συμβουλές για παραγωγική εργασία από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι μοναχική και δύσκολη. Κάποιες μέρες μπορεί να είστε σε θέση να δουλεύετε με όρεξη, και άλλες μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι και χωρίς διάθεση. 

Έτσι, αν το γραφείο σας είναι στην πραγματικότητα το τραπέζι της κουζίνας σας ή έχετε δημιουργήσει τον δικό χώρο εργασίας στο σπίτι, ο καθορισμός κανόνων και ορίων για τον είναι το κλειδί. Συνεχίστε να διαβάζετε μερικές συμβουλές για να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, όσο δουλεύετε στο σπίτι. 

Δημιουργήστε έναν καθαρό χώρο εργασίας.

Ένα ξεχωριστό γραφείο είναι ιδανικό, αλλά όχι απαραίτητο. Το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει, αλλά είναι σημαντικό να έχετε καθαρίσει τα πιάτα και αν έχετε απαλλαγεί από την ακαταστασία. 

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι μακριά από το σημείο όπου χαλαρώνετε.

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι οι πειρασμοί που αποσπούν την προσοχή είναι πολλοί, για αυτό είναι σημαντικό να μην δουλεύετε στον ίδιο χώρο που ξεκουράζεστε. Με απλά λόγια μην προσπαθείτε να απαντήσετε στα emails της δουλειάς, ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι. 

Ντυθείτε.

Δεν χρειάζεται να φοράτε τα καλά σας ρούχα, αλλά εάν βγάλετε τις πιτζάμες σας θα μπορέσετε να μπείτε πιο εύκολα στο κλίμα της δουλειάς, έστω και από μακριά. Φορέστε τζιν και πουκάμισο  και θα νιώσετε πιο έτοιμοι να αναλάβετε τα καθήκοντα της ημέρας.

Προγραμματίστε την ημέρα εργασίας σας.

Ο προγραμματισμός των εργασιών σας γύρω από τις πιο παραγωγικές ώρες, είναι το κλειδί. Δεν είναι όλοι ικανοί να δουλεύουν από τις 9 έως τις 5 όσο βρίσκονται στο σπίτι. Ίσως είναι καλύτερα να διακόψετε τη δουλειά από τις 7 π.μ. έως τις 12 μ.μ. και στη συνέχεια από τις 6-9 μ.μ. Κάντε ό, τι είναι καλύτερο για να διασφαλίσετε ότι θα πετύχετε τα μέγιστα. 

Κάντε διαλείμματα για να μιλήσετε με κάποιον.

Προγραμματίστε μερικές τηλεφωνικές κλήσεις ή συνεδρίες Skype για να κάνετε ένα διάλλειμα μέσα στην ημέρα. Η αλληλεπίδραση με άλλους θα σας δώσει περισσότερη αίσθηση παραγωγικότητας. 

Ανακεφαλαιώστε την ημέρα ή την εβδομάδα σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφιερώσει χρόνο για να σκεφτείτε τι καταφέρατε - αυτό θα σας δώσει κίνητρο να έχετε μια ακόμη πιο παραγωγική μέρα αύριο. Επιλέξτε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα για να αξιολογήσετε τον εαυτό σας. Ολοκληρώσατε τις εργασίες σας; Επιτύχατε τους στόχους σας; Είναι το αφεντικό σας ικανοποιημένο;  Απαντήστε ειλικρινά. Και αν δεν είστε 100 τοις εκατό ευχαριστημένοι; Δεν πειράζει. Είναι ανθρώπινο.