6+1 βήματα πριν πάτε σε συνέντευξη για δουλειά

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Σας πήραν τηλέφωνο και μόλις κλείσατε ραντεβού για συνέντευξη για δουλειά που θέλατε εδώ και πολύ καιρό. Πώς νιώθετε; Μόλις περάσει το πρώτο κύμα ενθουσιασμού, τότε το στομάχι σας δένεται κόμπος. 

Είναι απολύτως φυσιολογικό, τα ίδια συναισθήματα έχουν όλοι όσοι θα περάσουν από συνέντευξη. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την επιτυχία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Είναι σημαντικό να φάτε ένα υγιές και πλούσιο πρωινό, βέβαια είναι εξίσου σημαντικό να έχετε φάει σωστά το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε με το που ξυπνήσετε, να νιώθετε ευεξία. Επιλέξτε τροφές που σας κρατάνε πλήρεις για αρκετές ώρες και που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, ώστε να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, αν ο καφές σας δημιουργεί νευρικότητα, καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση του.

Αν έχετε πολύ άγχος, πάρτε τηλέφωνο έναν φίλο σας που θα σας ηρεμήσει και θα σας βάλει σε μια πιο ευχάριστη διάθεση. Προσπαθήστε να μη μιλήσετε για τη συνέντευξη. Αν αυτού επικεντρωθείτε σε πιο ανέμελα και αισιόδοξα θέματα.

Αυξήστε την ενέργειά σας. Κανένας εργοδότης δεν θέλει να μιλάει με ένα κουρασμένο εν δυνάμει υπάλληλο. Οι εταιρείες θέλουν άτομα ενθουσιώδη και γεμάτα ενέργεια. Χαλαρώστε και αφήστε την προσωπικότητα σας να λάμψει.

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο σας. Και δεν εννοούμε να το βάλετε στη δόνηση, γιατί έτσι όπως είναι αντιεπαγγελματικό ένας δυνατός ήχος, το ίδιο άβολο είναι και ένα κινητό που δονείται.

Ενυδατωθείτε. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να είστε σε εγρήγορση και να σκέφτεστε καθαρά. Εάν φτάσετε στο γραφείο και έχει στεγνώσει το στόμα σας, ζητήστε ένα ποτήρι νερό πριν μπείτε για συνέντευξη.

Πάρτε βαθιές ανάσες, εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Το στρες είναι παραγωγικό, αλλά κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και να θολώσει το μυαλό σας.

Χαμογελάστε. Η θετικότητα είναι το α και το ω σε ό,τι και αν κάνετε. Όσοι έχουν απέναντι τους χαμογελαστούς ανθρώπους, εισπράττουν τη θετική ενέργεια και την αισιοδοξία τους.

Δείτε επίσης: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits