REAL LIFE WORKING GIRL

Το κόλπο για να διαπραγματευτείτε μεγαλύτερο μισθό


The Jennettes

3 Σεπτεμβρίου 2021

Το κόλπο για να διαπραγματευτείτε μεγαλύτερο μισθό
Το ισχυρότερο «όπλο» σε μία διαπραγμάτευση.

Η σιωπή είναι το πιο απλό αλλά και το ισχυρότερο «όπλο» σε μία διαπραγμάτευση. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, δε δείχνει το φόβο απέναντι στο συνομιλητή μας, ούτε την αδυναμία μας να εκφραστούμε.

Νέα έρευνα, μάλιστα, δείχνει πως αν κάνουμε μία παύση τριών δευτερολέπτων, όχι απλώς θα κάνουμε τον απέναντί μας να αισθανθεί άβολα, αλλά θα μπορέσουμε να πετύχουμε ευκολότερα το σκοπό μας.

Ο καθηγητής του MIT, Jared Curhan, βρήκε πως μία μικρή σιωπή μπορεί να δείξει ότι «έχετε μία πιο επιφυλακτική στάση και αυτό που ακούτε σας βάζει σε σκέψεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χρυσές ευκαιρίες». Με άλλα λόγια, αν σταματήσουμε να μιλάμε για λίγο κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης, θα φανούμε δυνατότεροι και θα φτάσουμε πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλαμε.

Ο λόγος που αυτή η τακτική είναι τόσο αποτελεσματική σε μία συνέντευξη για δουλειά, είναι πως φαινόμαστε πιο σίγουροι για την αξία μας. Αν ο μισθός δε μας ικανοποιεί, μπορούμε να σωπάσουμε για 3 έως 9 δευτερόλεπτα. Βλέποντας πως ούτε συμφωνούμε, ούτε διαφωνούμε, ο εργοδότης θα αρχίσει να αναρωτιέται αν και πώς θα μπορέσει να υπάρξει ένα κοινό σημείο. 

Υπάρχει λόγος που το διάστημα είναι τόσο συγκεκριμένο. Μιλώντας στη HuffPost, ο Curhan εξήγησε πως «υποψιαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε, ότι αν σιωπήσουμε αρκετά θα βοηθηθούμε, αλλά αν ξεπεράσουμε τα όρια, η κατάσταση θα γίνει άβολη».
 

Δείτε ακόμη: Υπέροχα μικρά και οικονομικά φυτά για να διακοσμήσουμε το γραφείο μας

jenny.gr