REAL LIFE WORKING GIRL

5 φράσεις που δε λένε ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι


8 Σεπτεμβρίου 2021

5 φράσεις που δε λένε ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι
Εδώ θα βρείτε 6 προτάσεις που δεν ξεστομίζουν ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Κι αυτό γιατί, τελικά, είναι υποτιμητικές.

Οι σκέψεις μας και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι πολύ δυνατότερες απ’ όσο πιστεύουμε. Οι φράσεις καθορίζουν τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι, αλλά κι εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό. Κάτι που σε εμάς ίσως φαίνεται αδιάφορο, μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει τη μέρα ενός άλλου – την καριέρα, τη διάθεση.

Παρακάτω, θα βρείτε 6 προτάσεις που δεν ξεστομίζουν ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Κι αυτό γιατί, τελικά, είναι υποτιμητικές.

«Είναι απλώς μία κακή μέρα»

Η αντίληψη πως όλα πάνε στραβά και το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον μας, πως είμαστε άτυχοι και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα άσχημα που συμβαίνουν, πρέπει να μείνει στο παρελθόν. Αντί για αυτό, ας επικεντρωθούμε στα μικρά πράγματα και τις μικρές μας νίκες- το ότι φτάσαμε στην ώρα μας στη δουλειά ή καθαρίσαμε το σπίτι – παρά τις ήττες που μοιάζουν με βουνό.

«Δε φταίω εγώ»

Δυστυχώς ή ευτυχώς, για όλα εμείς φταίμε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και προσπαθούν διαρκώς να βελτιώνονται. Αν αναγνωρίζουμε πως υπάρχει πρόβλημα, τότε μπορούμε να βρούμε και τη λύση του.

«Θα προσπαθήσω»

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν προσπαθούν – είτε κάνουν κάτι, είτε όχι. Αν αποφασίσουμε να ολοκληρώσουμε μία εργασία, δε θα τα παρατήσουμε πριν τα καταφέρουμε. Αν απλώς μείνουμε στην προσπάθεια, σημαίνει πως το project δεν ήταν σημαντικό εξ αρχής.

«Θα αποτύχει»

Είτε πρόκειται για δική μας ιδέα, είτε για κάποιου άλλου, είναι σημαντικό να μην προδικάζουμε καταστάσεις. Αντί να αποθαρρύνουμε τους γύρω μας, ας κάνουμε ερωτήσεις. Ας τον αφήσουμε να μας εξηγήσει τη σκέψη του και – ποιος ξέρει; - ίσως πρόκειται για κάτι εξαιρετικό. 

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone 

jenny.gr